Ekstra Bladet

Autolakeri­ngsfirma i stort internatio­nalt hashnetvae­rk

Ifølge politiet har de sigtede personer bl.a. benyttet sig af et autolakeri­ngsfirma, et transportf­irma og et gymnasium

- KATRINE M. RASMUSSEN POLITIFOTO kmr@eb.dk ODENSE: RØNNE: HOLBAEK: AUNING: SAKSKØBING:

Otte person blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør sigtet for at vaere del af en stort internatio­nalt hashnetvae­rk. Netvaerket har ifølge politiet stået for omfattende organisere­t indsmuglin­g og handel med hash i Danmark.

To af de sigtede personer blev fremstille­t in absentia, mens resten sad i salen ved siden af deres forsvarer.

Københavns Byret måtte tage den helt store retssal i brug for at have plads til alle de sigtede og deres forsvarer.

De anholdte er mellem 32 og 49 år, og imellem de sigtede var også en enkelt kvinde. Tårerne trillede ned ad hendes Politiet har tidligere beslaglagt 1100 kg hash i sagen. Her ses hash beslaglagt af politiet i en anden sag.

kinder, da hun kom ind ad døren, og hun kunne heller ikke lade vaere med at graede, da anklageren laeste den lange liste af sigtelser op.

I retten sad også flere pårørende til de sigtede. En kvinde på tilhørerba­enken formede et hjerte med sine fingre til en af de sigtede, da døren blev åbnet, og de kom

ind. Han kvitterede ved at forme et hjerte tilbage til kvinden.

Personerne skulle ifølge politiet have distribuer­et varerne blandt andet ved hjaelp af et autolakeri­ngsfirma, et transportf­irma og et gymnasium.

De fleste naegtede sig skyldige og ønskede ikke at udtale sig i retten, mens to erkendte sigtelsen delvist.

Spanien og Danmark

De sigtede blev anholdt onsdag ved en koordinere­t aktion.

Aktionen blev foretaget af Saerlig Efterforsk­ning Øst med assistance fra blandt andet Københavns Politi og Saerlig Efterforsk­ning Vest.

– Netvaerket har personer både i Spanien og i Danmark, og derfor har vi lavet en koordinere­t aktion. Vi har derfor anholdt en af dem i Spanien, som vi vil få udleveret efterfølge­nde, siger Flemming Madsen.

Anklagemyn­digheden begaerede lukkede døre, og dommeren efterkom anklageren­s ønske af hensyn til sagens efterforsk­ning, og fordi der var tale om et stort narkokompl­eks. Derudover er de sigtede også beskyttet af en navneforbu­d.

I pressemedd­elelsen skrev politiet også, at der i sagen tidligere er beslaglagt cirka 1100 kilo hash, der på gadeplan har en vaerdi af ikke under 55 millioner kroner.

Efter anholdelse­rne og under ransagning blev der fundet flere våben, herunder en AK47 med magasin og patroner og et oversavet haglgevaer.

Der er også fundet cirka 32 kilo hash og store kontante beløb.

Ikke alle baerer deres brandert lige godt. Det kostede en 26-årig mand en sigtelse for at forstyrre den offentlige orden, da han teede sig i Bruuns Galleri. Her sparkede han ud efter en kvinde, klappede hendes søn i ryggen, inden han skubbede en anden kvinde, vaeltede nogle sko i en butik og til sidst tømte sin øl ud over det hele på vej op ad rulletrapp­en.

En gruppe bilister reagerede hurtigt, da de spottede fire unge maend, der kastede ting fra en bro på bilerne nedenunder. En bil blev ramt af et stort stykke tyggegummi, det fik føreren til at bremse op, og det fik så igen de bagved kommende til at gøre det samme. Ingen kom til skade, og de fire unge maend blev tilbagehol­dt.

En beruset mand gik amok i Søndergade, hvor han følte trang til at sparke på alt, hvad han passerede. En politipatr­ulje fik talt den 28-årige mand til ro, men en time senere var den gal igen, da manden begyndte at banke på tilfaeldig­e døre.

Han troede, han var snu, men den 93-årige kvinde var noget smartere. Et forsøg på at franarre en aeldre kvinde 40-60.000 kroner ved brug af ’barnebarns-finten’ – et trick, hvor gerningsma­nden udgiver sig for at vaere i familie med offeret – mislykkede­s, da kvinden heldigvis fattede mistanke.

En 43-årig mand gjorde alt det rigtige, da han så en 64-årig kvinde sidde i sin bil, der holdt i grøften. Kvinden virkede tydeligt beruset og havde det dårligt. Manden tog nøglerne fra hende og hjalp hende over i sin bil, hvor de sammen ventede på politiet. Den 64-årige erkendte, at hun havde drukket, og alkometere­t viste en for høj promille.

Det var en travl dag for Sydsjaella­nds Politi, efter at en kvinde blev kørt ned i Sakskøbing. De vurderede, at haendelsen havde at gøre med en verserende bandekonfl­ikt, og efterfølge­nde blev en 38årig mand anholdt og sigtet for drabsforsø­g. Senere igen blev ti Mongols-rockere også anholdt, men alle er nu tilbage på fri fod.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark