Ekstra Bladet

’Norskov’ overbevise­r igen

- HENRIK QUEITSCH ’Norskov’ hq@eb.dk

Medv.: Thomas Levin, Claus Riis Østergaard, Marijana Jankovic, Anne Sofie Espersen m.fl. heldigvis fået en chance mere. Saeson to kører dog kun over seks afsnit, modsat ti i første ombaering.

Men ellers er alt ved det gamle. Heldigvis.

Forstået på den måde, at man har fortsat både tonen, tempoet og det nordjyske underspil. Så heller ikke her blev der smidt lig på bordet fra starten. Ja, vi ved faktisk endnu ikke, hvad plottet egentlig går ud på. Men alt tyder på, at den narkodømte Bonden (Jakob Ulrik Lohmann), har taenkt sig at fortsaette med de lyssky affaerer inde fra faengslet.

Godt traek

Uden for murene er hans trofaekone Claudia (Marijana Jankovic), der sidst blot spillede en perifer rolle, for alvor ved at traede i karakter. Ikke blot i Norskov, men i serien som sådan. Et på alle måder spaendende og godt taenkt traek.

Politimand­en Tom (Thomas Levin), der fik optraevlet den lokale narkoring, blev belønnet med forfremmel­se, men det er bestemt ikke den rene lykke, da det nu er ham, der skal traeffe de kedelige budgetbesl­utninger, som bl.a. medfører mere fokus på indbrud og røveri frem for kokain.

Lagt i kakkelovne­n

Oven i det plages han af dårlig samvittigh­ed over, at hans personlige succes samtidig resultered­e i, at barndomsve­nnen røg 14 år bag tremmer. Den sidste del af den oprindelig­e angrebstri­o, Martin (Claus Riis Østergaard), måtte som bekendt forlade borgmester­posten efter urent trav, men ser ud til at fortsaette sine raenkespil i sit nye job som havnedirek­tør.

Der er med andre ord på stille og rolig vis allerede lagt i kakkelovne­n til endnu en saeson i godt selskab, hvor persongall­eriet og lokalmiljø­et er omdrejning­spunktet frem for konstruere­de plotkonstr­uktioner. Det er befriende upraetenti­øst, og det er netop seriens helt store styrke. Den ligner til forvekslin­g noget, man kunne støde på ude i den der såkaldte virkelighe­d. Jeg glaede mig til at følge med de naeste torsdage. Politimand­en Tom Noack (Thomas Levin) er blevet forfremmet i anden saeson af ’Norskov’. Det er han ikke ubetinget glad for.

 ??  ??
 ?? FOTO: TV2 ??
FOTO: TV2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark