Ekstra Bladet

BANDEBOSS LØSLADT

Lederen af Loyal to Familia – som kraeves udvist – har afsonet sin dom

- DAN BJERREGAAR­D KATRINE M. RASMUSSEN PRIVATFOTO db@eb.dk kmr@eb.dk Laes også leder på bagsiden SAKSKØBING: CHARLOTTEN­LUND: ALLERØD: RANDERS: BRABRAND: AALBORG:

Østre Landsret besluttede i går at løslade bandeleder­en Shuaib Khan, som anklagemyn­digheden kraever udvist for trusler mod en betjent.

Ankesagen mod Khan, der har pakistansk pas, og som i byretten blev idømt tre måneders faengsel og en betinget udvisning, skal behandles over to dage i februar 2018.

Fordi sagen blev anket, skulle Østre Landsret automatisk tage stilling til, om Shuaib Khan fortsat skulle sidde faengslet.

Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for Shuaib Khan, mener, at sagen har haft et ’maerkvaerd­igt’ forløb.

Dømt for dødsvold

– Han har fået tre måneders faengsel, hvilket er meget i en sag af denne karakter, og den tid, han har siddet faengslet, står i misforhold med straffen, siger han.

Shuaib Khan blev dømt for trusler mod en betjent, i forbindels­e med at han blev visiteret Bandebosse­n Shuaib Khan med kaldenavne­t ’Shebi’ (midten) er ude igen.

i en visitation­szone på Nørrebro i København. Efterfølge­nde udtalte bandebosse­n blandt andet, at ’betjenten skulle passe på sin ryg’, og at de andre bandemedle­mmer ’skulle huske hans ansigt’.

Shuaib Khan er tidligere dømt for dødsvold i forbindels­e med et slagsmål i Aalborg. Kort efter sin løsladelse – og etablering­en af LTF – blev han atter dømt for sin rolle i et voldeligt overfald. Mens han sad faengslet, blev han dømt for et overfald i Vestre

Faengsel på Abderozzak Benarabe – også kaldet ’Store A’, der tidligere var bandeleder på Blågårds Plads.

Nok er nok

De seneste måneder har der i København vaeret voldsomme skyderier, som politiet betegner som banderelat­eret.

Umiddelbar­t efter beslutning­en om at Shuaib Khan blev løsladt, sagde politiinsp­ektør Poul Kjeldsen, Københavns Politi, at politiet har så godt styr på bandekonfl­ikten,

som de kan have, og at de allerede har fået mange bandemedle­mmer vaek fra gaden.

– Vi piller dem stille og roligt ud af civilisati­on, sagde Poul Kjeldsen.

– Vurderer du, at Shuaib Khans løsladelse vil få den verserende bandekrig til at blusse op? – De vaelger tid og sted. – Vi må se, om det får nogen betydning. Denne gang har vi jo en massiv politiinds­ats, og vi holder øje med ham, som vi gør med andre

– Hvad ville du sige til Shuaib Khan, hvis du stod over for ham?

– Jeg ville sige, at hvis han har nogen indflydels­e på det, der sker, så vil jeg opfodre ham, ligesom alle andre i den konflikt, til at stoppe, for nu er nok nok.

En diskoteksg­aest formåede både at lave haervaerk på et toilet og ryge i klammeri med dørmaenden­e, da de ville have ham til at forlade diskoteket. En patrulje rykkede ud til stedet, hvor den aggressive gaest ikke var blevet roligere. Han måtte sove rusen ud i detentione­n.

En 36-årig mand forsøgte at luske sig ud af biblioteke­t med en bog under armen uden at registrere lånet. En biblioteka­r fulgte efter og fortalte manden om låneregler­ne. Bogtyven slog derefter biblioteka­ren i hovedet med bogen og sagde: ’Lad vaere med at vaere naevenytti­g’. Han blev anholdt og sigtet for røveri.

Mange går muligvis og fantaserer om at dele livet med en graesk gud eller gudinde. Det gjorde den eller de personer, der snuppede en statue, der forestille­de den graeske gudinde Athene måske også. Fredag blev Athene meldt stjålet fra plads foran Skovgårdss­kolen.

Fire heste stod midt på vejen, da en lastbil kom kørende og påkørte to af hestene. En modkørende bilist ramte efterfølge­nde en af de i forvejen ramte heste, og begge afgik derefter ved døden. Ejeren blev fundet, og de to heste, der havde vaeret heldige, var løbet hjem til deres fold i naerområde­t.

Tre maend i en bil havde lidt af et forklaring­sproblem, da de blev stoppet af politiet. I deres trailer havde de cirka 300 vejskilte og to nummerplad­er, der var efterlyst for tyveri. Ingen af maendene ville kendes ved hverken skilte eller plader. De tre maend, som var mellem 20 og 25 år, blev anholdt for mistanke om tyveri af trailer, nummerplad­e og skilte.

Politiet blev gjort opmaerksom på en raekke personer, der slaebte kabler ned i kaelderen til en ejendom. Da patruljen ankom, fandt de frem til tre maend i et kaelderrum fyldt med store maengder kabler. De blev sigtet for tyveri af 175-200 kilo kabler, der indeholdt kobber til en vaerdi af cirka 6000 kroner.

Beboere i en lejlighed spillede meget højt. Ét hjemmebesø­g fra politiet var ikke nok. Anden gang tog de ledningen til musikken, som kan hentes på politigård­en.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark