Ekstra Bladet

I nat skal urene saettes en time tilbage – også den elektronis­ke p-skive

- JONAS J. LARSEN NIELS FRIIS jjl@eb.dk Nanna Chapion, 21 år.

Gud, er det allerede jul!

Nej, ikke helt, men det er vintertid, så i nat skal urene stilles en time tilbage – ligesom havemøbler­ne.

De fleste har sagt farvel til det optrukne vaekkeur og overlader det til den automatise­rede elektronik at holde styr på den lille visers faerden, men det kan blive dyrt at tage det for givet.

I takt med udbredelse­n af elektronis­ke p-skiver kommer der hvert halve år flere og flere historier frem om bilister, der føler, at de har fået tildelt uretfaerdi­ge parkerings­bøder.

Men der er ingen kaere mor, fastslår Q-Park. Uret på den elektronis­ke p-skive skal vaere korrekt, uanset om vi netop er gået fra sommertil vintertid eller omvendt.

– Vores opgave er at fjerne eller mindske misbruget af parkerings­pladserne der, hvor vi fører opsyn. Det kan vi kun gøre ved at kontroller­e, at bilernes p-skiver er indstillet korrekt, siger Alex Pedersen, direktør hos QPark:

– Vi udfører kontrollen alle ugens dage – også søndag – og p-vagterne har ikke andre muligheder end at forholde sig til det, som p-skiven viser. – Jeg skal aflevere en vigtig opgave på søndag, så det kunne ikke passe bedre at få en ekstra time. Det bliver nok sent, så jeg regner med at skulle bruge den ekstra time til at sove ud.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark