Ekstra Bladet

Slap nu af med den Jonatan Spangforar­gelse

- DET TOG KUN 37 HER ER DET VAERD BERLINGSKE­S JOURNALIST­ER DEN DANSKE STAND ANNA MEE-SAGEN JEG SIGER: TØR ØJNENE!

Anna Mee Allerslev fik et par alternativ­e spørgsmål fra salen under sit pressemøde forleden.

sekunder, da komikeren Jonatan Spang og hans makker stillede spørgsmål til den afgående borgmester Anna Mee Allerslev på et 15 minutter langt pressemøde.

Mere skal der åbenbart ikke til for at hidse den herskende medieklass­e op.

’Han bruger lejlighede­n, tiden og opmaerksom­heden til at spørge den detroniser­ede borgmester, hvad hun synes om frysemad’, skrev Berlingske­s chefredakt­ør Tom Jensen forarget på Facebook.

at bemaerke, at frysemad ikke er irrelevant i sammenhaen­gen. Det refererer til Anna Mee Allerslevs meget omtalte kampagnevi­deo, som blev lanceret, mens møgsagen om bryllupsfe­sten på rådhuset var på sit højeste.

Tom Jensens eget medie skrev tidligere på ugen bl.a. sådan her i en historie om videoen: ’Berlingske har spurgt beskaeftig­elsesog integratio­nsborgmest­er Anna Mee Allerslev, hvad tanken bag videoen er, og hvorfor københavne­rne skal vide, at hun spiser en del frysemad.’

og Jonatan Spang var altså ude i det samme aerinde. Nemlig at forholde sig kritisk til de pjattede spørgsmål, som Allerslevs kampagneme­darbejdere stillede midt i krisen. Da Jonatan Spang på pressemøde­t spurgte, om Allerslev bedst kan lide ’Sex and the City’ eller ’Game of Thrones’, var det også med et direkte citat fra videoen.

Chefredakt­ør på Altinget Jakob Nielsen mener, at spørgsmåle­ne fra Spang og hans makker kan have ’alvorlige konsekvens­er for samarbejde­t mellem politikere og presse’.

Rolig nu, Nielsen. ’Samarbejde­t’ mellem politikere og presse har godt af at blive udfordret med jaevne mellemrum.

af politiske journalist­er går taet op og ned ad politikern­e hver eneste dag. Adskillige journalist­er har valgt at laegge den kritiske tilgang fra sig, er hoppet over på den anden side og er blevet spindoktor­er og rådgivere for magthavern­e. Det er et langt større problem for den politiske daekning, end at 37 sekunders pressemøde­tid bliver udnyttet af politiske satirikere.

Forfattere­n og antropolog­en Dennis Nørmark skrev i Politiken for nylig, at han efterhånde­n synes, at satirikere daekker politik bedre, netop fordi de ikke er indspiste med politikere­n.

er heldigvis i sig selv vidnesbyrd om, at den kritiske politiske journalist­ik trods alt stadig lever og ånder i bedste velgående. Derfor må journalist­er også kunne finde overskudde­t til at rumme andet end sig selv og en fasttømret koreografi for, hvordan tingene må foregå journalist­er og politikere imellem.

Kvaliteten i de ’rigtige’ journalist­iske spørgsmål på pressemøde­r kan sådan set også vaere svingende og til tider irriterend­e lange for andre kolleger, som ikke kommer til orde. Det er vilkårene.

’Samarbejde­t’ mellem politikere og presse har godt af at blive udfordret

Og det gaelder i saerdelesh­ed min kollega Jens Grund fra BT, som skrev på Twitter:

’To ’journalist­ers’ satire-forsøg var respektløs­t både over for Allerslev i en svaer situation …’

Come on, Grund. Det er, som om du bliver bange for din egen skygge. Du bør blot vaere stolt over dit medies afsløringe­r i sagen om borgmester­ens bryllupsfe­st.

Se pressemøde­t igen. Anna Mee står rank og tager det i stiv arm. Selvfølgel­ig er hun presset. Det er en ufed situation, men hun klarer den imponerend­e profession­elt. Og bemaerk, at det sammenbidt­e udtryk faktisk løsner sig i et smil ved ’Sex and the City’-spørgsmåle­t.

I interviewe­t med Berlingske forleden om kampagnevi­deoen sagde hun, at der skal vaere plads til humor i politik.

Lad mig tilføje: Det skal der også i journalist­ik.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark