Ekstra Bladet

Komiker får taesk

Underlige spørgsmål til Anna Mee Allerslev er faldet i unåde hos kulturmini­steren

- JONAS SAHL sahl@eb.dk

Ikke alle brød sig om Jonatan Spangs medvirken på Anna Mees pressemøde. Da Anna Mee Allerslev tidligere på ugen tog sin afsked, ville komikeren Jonatan Spang og en kollega vide hvilken tv-serie, den radikale politiker mon fulgte med i og om hun kunne lide frysemad.

Spørgsmåle­ne har siden afledt massiv kritik. Et alvorligt pressemøde er ikke stedet til narrestreg­er, lyder det fra redaktører og debattører fra naer og fjern.

Forrest i koret står landets kulturmini­ster Mette Bock (LA). Hun skriver på Facebook:

’Jeg spørger mig selv – uanset, hvad man kan mene om Anne Mee Allerslev, stod journalist­erne overfor et menneske, der formentlig havde sit livs vaerste dag.’

Modløs

’Uanset, om det er selvforsky­ldt, er det ganske enkelt mangel på dømmekraft at lave satire i den situation. Men det, der for alvor gør mig modløs er, at den ansvarlige DR redaktør gudhjaelpe­mig går ud i dag og kalder det ok...’

LA-ministeren henviser til, at DR har taget sine folk i forsvar.

Men den slags angreb på DR burde kulturmini­steren holde for sig selv, mener Enhedslist­ens medieordfø­rer, Søren Søndergaar­d.

– Hvad forestille­r hun sig? At redaktøren skal undsige Mette Bocks opsang til den ansvarlige DR-redaktør er tåbelig, mener Enhedslist­ens Søren Søndergaar­d. sin medarbejde­r? Det er langt ude. Det har ikke noget at gøre med, om hun er minister eller ej. Det er bare fuldstaend­ig tåbeligt. Selvfølgel­ig skal redaktøren bakke sin medarbejde­r op. Det ville ikke vaere sjovt at vaere medarbejde­r, hvis man ikke blev bakket op, siger han, og tilføjer:

– Det ville klaede ministeren at understreg­e, at hun selvfølgel­ig ikke blander sig i de konkrete redaktione­lle disponerin­ger.

En ret lille ting

Selv tager hovedperso­nen virakken afslappet. På Twitter beroliger Anna Mee Jonatan Spang med ordene:

’Du har ikke fornaermet mig. Efter 2 måneder i mediemølle­n, er sag om frysemad en ret lille ting. Held og lykke med programmet’.

Og det skulderkla­p falder i god jord hos Jonatan Spang.

’Gaet hvem der ikke er sur på mig:)’, skriver han på Twitter, hvor han også deler Anna Mees kommentar.

Spørgsmåle­ne, som har startet stormvejre­t, skal formentlig bruges i Jonatan Spangs tv-program ’Taet på Sandheden’, der bliver sendt på DR2.

 ?? FOTO: DR/BJARNE BERGIUS HERMANSEN ??
FOTO: DR/BJARNE BERGIUS HERMANSEN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark