Ekstra Bladet

SELVRANSAG­ELSE PÅ RÅDHUSET

- THOMAS RIBER-SELLEBJERG KRISTIAN BRÅRUD LARSEN PER MATHIESSEN kbl@eb.dk; trs@eb.dk, pma@eb.dk

En lang raekke politikere har holdt bryllup og runde fødselsdag­e på Københavns Rådhus.

Det viser en aktindsigt hos Københavns Kommune, som Ekstra Bladet har fået.

Politikern­e flokkes altså om at benytte rådhusets flotte lokaler, men når det komme til regningen, så deler politikern­e sig, som det fremgår her på siden.

Kommunens regler for receptione­r til fødselsdag­e har da også lidt elastik i fortolknin­gen, selv om det er for egen regning i ’langt de fleste tilfaelde’.

’Det er imidlertid ikke udelukket, at en rund fødselsdag kan markeres med et passende arrangemen­t i kommunalt regi, hvis der f.eks. er tale om en ansat eller en politiker, der på markant vis tegner kommunen udadtil, og hvor en markering over for omverdenen findes hensigtsma­essig’, står der i reglerne.

65.000 i ekstra regning

Specielt spørgsmåle­t om lån af lokaler har givet problemer.

Både den tidligere radikale borgmester Anna Mee og hendes afløser Tommy Petersen har efterfølge­nde erklaeret sig villige til at betale for lokaler.

I går var det så de radikales børn- og ungeordfør­er Henrik Nords tur til at stikke hånden i egne lommer.

Henrik Nord har flere gange bedt om en regning for lån af festsalen til sit bryllup og efterfølge­nde reception i 2015, men kommunen har afvist.

Nu ser det ud til, at der alligevel er en regning på vej, oplyser Henrik Nord.

– Jeg vil gerne have en regning eller en beskrivels­e af, hvor mange penge jeg skal betale for det aner jeg ikke, siger Henrik Nord.

– Jeg kan oplyse, at det koster 65.000 kroner for almindelig­e borgere.

– Nej, det er 65.000 kroner for Rådhushall­en, jeg lånte et mindre lokale.

– Festsalen koster 65.000 kroner. Det fremgår af en prisoversi­gt på Københavns Kommunes hjemmeside. – Okay… Så er det dét.

– Hvordan har du det med det?

– Det har jeg det rigtig godt med. Jeg har lagt pengene til side, for jeg bad om at leje et lokale. Jeg syntes også, at det ville klaede rådhuset at komme med en regning, så jeg kan komme af de med penge, fortaeller Henrik Nord.

Almindelig­e borgere skal betale for at låne rådhusets flotte lokaler, og politikern­e må som udgangspun­kt ikke låne dem gratis til private arrangemen­ter.

En uskreven regel – vedtaget af politikern­e selv – har dog undtaget receptione­r ved politikern­es bryllupper.

 ??  ?? torsdag Bladet Ekstra oktober. 26. Brylluppet på rådhuset kostede Anna Mee borgmester­posten
torsdag Bladet Ekstra oktober. 26. Brylluppet på rådhuset kostede Anna Mee borgmester­posten
 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Mia Nyegaard blev ny spidskandi­dat for Radikale Venstre i København. Hun blev foretrukke­t som Anna Mee Allerslevs afløser foran Anette Thaulow og Tommy Petersen, der ses til venstre.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Mia Nyegaard blev ny spidskandi­dat for Radikale Venstre i København. Hun blev foretrukke­t som Anna Mee Allerslevs afløser foran Anette Thaulow og Tommy Petersen, der ses til venstre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark