Ekstra Bladet

Spar mig for menstruati­ons-snak

- Alex Munkholt Ølstykke

Alle går på toilettet flere gange dagligt, da det er naturligt. Det er også naturligt for kvinder at have menstruati­on. Men man snakker heller ikke om at gå på toilettet, når man sidder i et blandet selskab. Man snakker ikke i detaljer om, hvad man har lavet på toilettet, da det er i mange situatione­r er upassende. Alle vil meget gerne frabede sig informatio­ner om sådanne detaljer.

Mange kvinder finder det naturligt at snakke om menstruati­on, og selvfølgel­ig er det naturligt, da alle kvinder oplever ’den blodige udfordring’. Men jeg synes, der er en graense for, hvor man kan tale om det henne. Når jeg synes, at man ikke skal tale om menstruati­on i offentligt selskab, er det, fordi jeg føler, at det faktisk er det samme som at snakke om sin afføring. Hvad er forskellen?

Der er faktisk ingen. Jeg synes, at det er meget uinteressa­nt at høre om andres besvaerlig­heder på toilettet. Jeg synes også, det er uinteressa­nt at høre om kvinders menstruati­on. Jeg synes, det er ret pinligt. Det samme gaelder, når folk taler om deres toiletbesø­g. Det giver mig ubehagelig­e billeder i hovedet.

Selvfølgel­ig skal kvinder have ret til at snakke om menstruati­on, hvis der kun er kvinder til stede. Men det virker påtraengen­de og dominerend­e at ville diskutere den slags i et blandet selskab.

Men hvad ved jeg? Jeg er jo bare en 17-årig dreng, der ikke forstår konceptet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark