Ekstra Bladet

IRERNE FRYGTER ERIKSEN

Den irske landstraen­er, Martin O’Neill, ser frem til playoff-kampene mod Danmark, men der skal graves dybt i den taktiske vaerktøjsk­asse, hvis Christian Eriksen skal kunne stoppes

- MADS G. LADEKARL mgl@eb.dk

Navnet Christian emmer af storhed i Danmark. Tidligere har konger ved det navn ført sig frem på slagmarken og skabt det Danmark, vi kender i dag.

I 2017 har vi ikke en konge, som regerer landet, men vi har til gengaeld en fodboldspi­ller, som i den grad regerer på grønsvaere­n.

Christian Eriksen har i årevis vist storspil på klubplan, og nu har han endelig taget skridtet videre og vaeret en afgørende faktor for det danske landshold i kampen om videre avancement i VM-kvalifikat­ionen. Den danske midtbanekr­eatør har scoret i de sidste seks VM-kvalifikat­ionskampe.

Naeste kamp på landsholds­niveau er det kollektivt staerke hold fra Irland, som har rutinerede Martin O’Neill i spidsen. Han er selvfølgel­ig opmaerksom på vores kong Christian, som er en spiller, han roser til skyerne og betegner som en af verdens allerbedst­e.

– Du har Messi og Ronaldo som de bedste i verden, derefter kommer Bale i en lille gruppe, som også inkluderer Suárez, Neymar og Hazard. Eriksen har – i løbet af det sidste år både på landshold og klubplan – placeret sig selv i det selskab, siger den irske traener til irishtimes.com.

Mikkel Bischoff, der til daglig er Premier Leagueeksp­ert på 6’eren, glaeder sig over danskerens succes. Men han mener ikke, at Eriksen er blandt de allerbedst­e.

Endnu.

– Han har et lille spring for at nå op til dem. Han har bevist sig på landshold og i Premier League. Nu skal han bevise sig i Champions League, siger han.

Det havde han muligheden for i kampen mod Real Madrid, hvor det intimidere­nde Santiago Bernabéu

danskeren spillede dannede ramme for topbraget, men en af sine dårligste kampe for Tottenham laenge.

Det aendrer dog ikke Martin O’Neills planer. Han laegger allerede nu op til, at Eriksen skal stoppes, inden han naermer sig feltet.

– Vi skal presse ham laengere tilbage på banen, når han modtager bolden. Jo laengere tilbage han er på banen, jo bedre er det for os.

Hvis det lykkes for O’Neill, vil det vaere et taktisk klogt traek, mener Mikkel Bischoff.

– 60-70 procent af alle chancer bliver skabt igennem Christian. Han er forskellen på Danmark og Irland.

Har en plan

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark