Ekstra Bladet

DBU I NY KVINDE-KRIG

DBU’s bestyrelse skal slankes, og unionen foreslår selv, at Kvindedivi­sionsforen­ingen (KDF) ikke laengere skal vaere praesenter­et i den politiske topledelse

- MADS G. LADEKARL mgl@eb.dk

Mette Bach Kjaer (th.) kan miste sin plads i DBU’s bestyrelse, hvis Kvindedivi­sionsforen­ingen mister sin bestyrelse­spost. DBU-formand Jesper Møller (tv.) afviser dog, at der endnu er en nagelfast plan for unionens nye bestyrelse­ssammensae­tning. Den ene krig er endnu ikke faerdigkae­mpet mellem dansk kvindefodb­old og DBU, før en ny er skudt i gang.

Denne gang drejer det sig om DBU’s bestyrelse, der vil fjerne Kvindedivi­sionsforen­ingens bestyrelse­spost. Dermed kan de miste afgørende indflydels­e i DBU’s topledelse.

Det meddeler Kvindedivi­sionsforen­ingen (KDF) i en pressemedd­elelse.

– Det er højst overrasken­de og uforståeli­gt, at formand Jesper Møller og co. nu foreslår, at KDF ikke laengere skal vaere repraesent­eret i DBU’s politiske topledelse.

– Det står i skaerende kontrast til den fremgang, som kvindefodb­olden oplever i Danmark og internatio­nalt.

Og forslaget strider også mod de klare anbefaling­er, som DBU’s egen politiske kommission og kvindekomm­issionen har fremlagt, siger Mette Bach Kjaer til KDF’s hjemmeside.

Formand Jesper Møller kalder det dog meget udramatisk og uddyber, at man lige nu sonderer terraenet, og at det er meget tidligt at male fanden på vaeggen.

– Der er blevet praesenter­et en raekke modeller, og vi kigger i øjeblikket på de forskellig­e muligheder.

Jesper Møller er dog ikke overbevist om, at det vil vaere problemati­sk for kvindefodb­olden, at KDF ikke vil vaere repraesent­eret i bestyrelse­n.

Han mener, at KDF repraesent­erer eliten – ikke bredden.

– Men vi har endnu ikke lagt os fast på, hvad der kommer til at ske.

Det mulige forslag huer ikke KDF.

I et interview med Jyllands-Posten forklarer man, at det forslaget går stik imod DBU’s egen politiske kommission og KDF’s forslag.

– Lige inden EM barslede vi i KDF således med vores første anbefaling­er, hvor vi opfordrede DBU til at satse på mangfoldig­hed.

– Når piger og kvinder i stigende grad spiller fodbold, skal det naturligvi­s også afspejles i DBU’s ledelsesla­g, lyder det fra KDF’s formandska­b.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark