Ekstra Bladet

PAS PÅ RYGGEN, KEVIN .

I . Haas F1 takkede nej til et Ferrari-talent i 2018, men ønsket om at pla PRES PÅ: cere kørere hos teamet forsvinder ikke

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

Vi sagde, at vi allerede havde to kørere

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Ferrari er fast indstillet på at finde plads til begge sine stortalent­er på naeste års Formel 1-grid.

Hvilket bliver svaert, efter at Haas – igen – har fastslået, at de fortsaette­r med Romain Grosjean og Kevin Magnussen.

Eneste chance for at se både Charles Leclerc og Antonio Giovinazzi med hvert sit saede er hos Sauber. Hvilket vil betyde, at schweizern­e skal sige farvel til både Mercedes-talentet Pascal Wehrlein og svenske Marcus Ericsson (hvis økonomiske bagmaend er storaktion­aerer på teamet).

Italienern­e så rigtig gerne, at de kunne placere en kører hos deres taette samarbejds­partner Haas, ligesom de gjorde det med Esteban Gutiérrez i 2016.

– Vi afviste dem ikke. Vi sagde, at vi allerede havde to kørere, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

AErlig forespørgs­el

Haas-teamchefen nedtoner situatione­n og fastholder, at der ingen tilbud var på bordet fra Ferrari.

– Vi nåede slet ikke til det stadie. Hvis vi ikke kan saette en af dem ind, hvorfor så tale om et tilbud? Vi stoppede den der. Det var en forespørgs­el og en aerlig af slagsen.

– Vi sagde, at det kan vi ikke, og det var det. Så langt nåede det, siger Steiner.

Kevin Magnussen skal dog passe på sin ryg, for truslen fra Ferrari er reel. Om ikke lige nu – så til naeste år.

Bedste forsvar er at gøre sig uundvaerli­g og dominere sin teamkammer­at, så Kevin Magnussen kan gøre sig selv mange tjenester ved at score flest point til teamet.

Ferrari er ligeglad med, hvem der flytter sig, men i fremtiden kan se sagtens komme med et økonomisk tilbud, som Gene Haas ikke siger nej til. Han er forretning­smand.

Kevin Magnussen har en flerårig aftale med Haas F1, og den stoler han på.

Ønsket om at placere en Ferrari-kører i en af Haasracern­e naeste år kendte den 25-årige dansker ikke noget til. Siger han. – Jeg vidste det virkelig ikke og havde ikke engang laest de historier. Jeg har først hørt om den snak, da jeg blev interviewe­t, fastslår han over for Ekstra Bladet.

– Det har virkelig ikke fyldt noget hos mig. Jeg har

godt vidst, hvad aftalen var.

Hvis den danske racerkører fortaeller hele sandheden, er det på graensen til det naive.

Traeder til side

Selv om både Günther Steiner og Gene Haas står for en åben og fair ledelse, kan kontrakter i Formel 1 altid aendres.

Det er kun et spørgsmål om penge.

Så Ferrari kommer til at spørge igen naeste år, hvor Haas skal beslutte, hvorvidt de ønsker at udnytte sin option på Kevin Magnussens arbejdskra­ft i 2019.

Ferrari-reserven Antonio Giovinazzi har tre fredagstra­eninger tilbage hos Haas i år. I Mexico sidder han i Romain Grosjeans bil, inden Kevin Magnussen traeder til side i Brasilien og Abu Dhabi. Det andet Ferrari-talent, Charles Leclerc, får fredagstra­eninger hos Sauber og er favorit til at køre for schweizern­e naeste år.

Indycar-mesteren Josef Newgarden drømmer også om Formel 1 og er på papiret som amerikaner et ideelt match for Haas.

I praksis er han ikke i teamets søgelys, fortaeller Günther Steiner, fordi han ingen erfaring har fra Formel 1.

Det har virkelig ikke fyldt noget hos mig

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Alt kan skeØnsket om at placere en Ferrari-kører i en af Haas-racerne naeste år kendte 25-årige Kevin Magnussen ikke noget til. Siger han.
FOTO: JAN SOMMER Alt kan skeØnsket om at placere en Ferrari-kører i en af Haas-racerne naeste år kendte 25-årige Kevin Magnussen ikke noget til. Siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark