Ekstra Bladet

Få pladser tilbage i F1’s stoleleg

-

For 12 måneder var Formel 1’s silly season stadig i fuld gang. Renault blev ved med at traekke sin beslutning, og det var i netop Mexico City, at Kevin Magnussen vendte franskmaen­dene ryggen og besluttede sig for at rykke til Haas.

– Det var her, at vi blev enige om, at det var det, der skulle ske. Og så udarbejded­e vi en kontrakt, som jeg skrev under i Brasilien, siger danskeren til Ekstra Bladet.

Selv om dette års stoleleg ikke har budt på store rokeringer, og Kevin Magnussen kun har vaeret tilskuer, er fordelinge­n af de sidste fem pladser ikke uvaesentli­g for hans videre F1-faerd.

Saerligt Ferrari-talenterne­s fremtid kan vise sig at få betydning.

WILLIAMS

Det haederkron­ede britiske team med den faldende formkurve har det sportsligt mest attraktive saede. Men hvem skal køre ved siden af rigmandssø­nnen Lance Stroll?

Sidste år ville de gerne af med Felipe Massa og pensionere­de ham, men var nødt til at kalde brasiliane­ren tilbage, da Valtteri Bottas skiftede til Ferrari. Han er et blandt mange tvivlsomme valg til naeste år.

Teamet har testet Robert Kubica for at se, om polakken trods sin rallyulykk­e kan føre en moderne Formel 1-bil. Paul di Resta imponerede som afløser i Ungarn og er også under overvejels­e. Det samme er tyske Pascal Wehrlein trods sin unge alder. Selv om hovedspons­or Martini har brug for en kører over 25 år, kan der gøres undtagelse­r.

Endelig håber svenskerne, at Marcus Ericssons samtaler med teamet kan blive til mere end snak.

Afgørelsen forventes først efter saesonfina­len i Abu Dhabi.

TORO ROSSO

Red Bulls B-hold, som naeste år forvandles til et fabrikstea­m med Honda-motor, har på papiret to ledige pladser. Pierre Gasly får den ene.

Før Mexico blev Daniil Kvyat efter flere degraderin­ger droppet af Red Bull-programmet, og den snart 28årige newzealaen­der Brendon Hartley har fire løb til at overbevise ledelsen om, at det er vaerd at satse på ham.

Fejler han, er det et åbent spørgsmål, hvem den sidste plads går til.

SAUBER

Schweizern­e og teamchef Frederic Vasseur er gået i seng med Ferrari, og italienern­e har to store talenter, de gerne vil finde plads til. GP2-vinder Charles Leclerc er favorit til en plads, og så er spørgsmåle­t, hvorvidt der kan blive plads til endnu en rookie i form af Antonio Giovinazzi.

Samtidig er det et spørgsmål, hvad der skal ske med Marcus Ericsson efter fire saesoner i Formel 1. Teamets hovedaktio­naerer er svenskeren­s økonomiske bagmaend, men der er ikke udstedt garanti for, at han fortsaette­r. Mercedes-støttede Pascal Wehrlein forventes faerdig.

Det var her, vi blev enige om, at det var det, der skulle ske

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Fordelinge­n af de sidste fem pladser er ikke uvaesentli­g for Kevin Magnussens videre F1-faerd.
FOTO: JAN SOMMER Fordelinge­n af de sidste fem pladser er ikke uvaesentli­g for Kevin Magnussens videre F1-faerd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark