Ekstra Bladet

VAERST TAENKELIGE START

I . TRE KAMPE OG EN MÅLSCORE PÅ 1-10: David Nielsen er den traener i AGF-historien, der er kommet dårligst fra start

-

AGF har åbenbart pisset landets dommere godt og grundigt af oven på deres iltre protest og håndtering af Dino Mikanovics udvisning for to uger siden.

For nok en gang blev De Hvide ramt af et dommersvig­t så stort, at det burde udløse et besøg straks din brillemand-kort til kampens dommer.

Dommer Morten Krogh overså nemlig, at Patrick Mtiliga med begge haender parerede Martin Spelmanns afslutning ind på stolpen, da der manglede bare 18 minutter af fredagens kamp.

Havde kampens dommer sanktioner­et korrekt i den situation, var Mtiliga røget ud – og AGF havde fået sit andet straffespa­rk i kampen – og en gylden mulighed for at krone en staerk periode med en fortjent reducering til 3-2.

Morten Krogh takserede Mtiligas aktion som helt legitim. Og det var så anden gang inden for få minutter, at FC Nordsjaell­ands veteran-back blev begunstige­t af en velvilligt indstillet dommer.

Endnu en nedtur

Kort for inden blev AGF nemlig frataget en scoring fra Kasper Junker, da Mtiliga gik ned i forsøget på at stoppe en AGF-omstilling. En forseelse, som Morten Krogh i første omgang anså for lovlig, men efterfølge­nde blev markeret af makkeren på linjen.

For at fuldende AGF’s nedtur føjede Morten Krogh spot til skade, da han valgte at tildele Karlo Bartolec et tvivlsomt straffespa­rk oven på alle kontrovers­erne med Mtilligas håndboldre­dning. Og det straffespa­rk udnyttede Emiliano Marcondes til endegyldig­t at afgøre sagerne til 4-1.

Men AGF’erne har åbenbart fået nok af at lege tudefjaes oven på nok en nedtur.

Tre nederlag i rap med samlet 1-10 under David Nielsen har åbenbart fået bugt med den skingre tone.

Så det var en fattet flok AGF-spillere, der sammen med den nye cheftraene­r naermest var grotesk afbalancer­ede, da de efterfølge­nde gjorde status.

Ingen frustrered­e udråb … Ingen lorte-dommer … intet piveri.

– Dommeren begår en fejl, men vi begår jo selv masser af fejl i løbet af kampen, så det kan vi ikke rigtig indvende noget imod, konstatere­de Morten ’Duncan’ Rasmussen efter slutfløjte­t og aergrede sig over, at holdet ikke formåede at udnytte det tunge pres til at gnave sig tilbage i en kamp, hvor FC Nordsjaell­and var klart bedst spillende.

AGF fik imidlertid held til at skabe kaos i FCN-formatione­rne i løbet af anden halvleg, og FC Nordsjaell­ands bagkaede vaklede faretruend­e, fordi det unge hold ikke evnede at holde hovedet koldt, når de mange muligheder for omstilling­er skulle jagtes.

Men AGF savnede nåde fra dommerens øjne.

Indstudere­t tavshed

Derfor faldt de 4-1 i en kamp, hvor de med de rette marginaler sagtens kunne have hentet noget.

Og som en uartig dreng, der omsider har taget ved laere, valgte AGF’erne så efterfølge­nde at tørre tårerne vaek og acceptere, at uanset hvor meget de skriger, bliver dommerens kendelser ikke lavet om.

Det lignede naermest en indstudere­t tavshed.

– Det er åbenbart en konstant ting med de dommere. Det bliver bare lidt dumt, hvis vi igen står og beklager os, sukkede traener David Nielsen, som i stedet valgte at fokusere på kampens forløb, hvor han aergrede sig over de scoringer, som AGF’erne burde have afvaerget – ikke mindst målet til 1-0. Det er måske klogt nok. David Nielsen er med 1-10 den traener i AGF-historien, der har fået den vaerste start i de første tre kampe. Og naeste runde går turen til Randers FC – et kaempe rivalopgør på randen af den totale krise i det østjyske.

Dommeren begår en fejl, men vi begår jo selv masser af fejl i løbet af kampen Det bliver bare lidt dumt, hvis vi igen står og beklager os

?? FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? David Nielsen kan ikke vaere tilfreds med sine første tre kampe i spidsen for AGF.