Ekstra Bladet

MØLBY EN AF VERDENS BEDSTE

DEBAT

- DET HELT STORE NAVN STATISTIKK­ERNE SIGER ALT I MODSAETNIN­G TIL ANDRE HARRY KANE ANALYSERER DET SER OFTE IKKE JEG TROR Søndag 14.30 Brighton-Southampto­n TV3 Sport2

i engelsk fodbold lige nu er Harry Kane. Det er der ingen tvivl om. Han er en stille og rolig fyr, der ikke tager overskrift­er for sin gøren og laden uden for banen. Han spiller bare fodbold.

Og det gør han godt. Rigtig godt. Han er lige nu en af verdens allerbedst­e angribere.

Det har hjulpet ham, tror jeg, at han har fået en forholdsvi­s langsom start. Tottenham har ganske givet vaeret i tvivl om hans kvaliteter, for man udlejede ham fire gange i begyndelse­n af hans karriere. De har ikke vaeret sikre på, at han ville kunne udvikle sit spil og tage sine evner med op til Premier League-niveauet.

Men de klapper helt sikkert sig selv på skuldrene over, at de viste tålmodighe­d, hvor andre klubber måske havde givet op. Med rette. For Harry Kane har udviklet sig enormt.

om hans betydning for Tottenham. I denne og de tre foregående saesoner har Harry Kane leveret 83 Premier League-mål i 111 kampe.

Alligevel ser man indimellem, at folk undrer sig over, hvad det er, der gør, at han scorer så mange mål.

Hvad er det, han kan?

og mere højtprofil­erede angribere som eksempelvi­s dem i de spanske storklubbe­r, så er Harry Kanes kvalitet muligvis en smule mindre iøjnefalde­nde.

Først og fremmest har Harry Kane en helt enestående evne til at bringe sig selv i positioner, hvor han kan modtage bolden og blive farlig. Der er han helt unik i mine øjne.

Hans spilintell­igens er virkelig noget for sig. Han ved, om han skal vaere aggressiv og søge mod første stolpe. Han ved, om der er bedre muligheder på anden stolpe, eller om han skal vente på muligheden på kanten af feltet. Han ved, hvornår han skal tilbyde sig og bede om bolden 35 meter fra mål.

spilsituat­ioner lynhurtigt, så han er klar over, hvad han skal gøre i enhver situation, for at han selv kan komme til at blive farlig. Selvfølgel­ig er han selvisk – det er alle målscorere, og det synes jeg er fint.

Derudover ser jeg i Harry Kane en helt speciel evne til at saette forsvarern­es blokeringe­r ud af spil. Man ser ikke Harry Kane score mange mål med sin førsteberø­ring. Det sker selvfølgel­ig, men rigtig mange af hans scoringer kommer, efter at han har taget bolden til sig og taget en ekstra berøring inden afslutning­en.

Han er så god til at laese forsvarere­ns bevaegelse og så saette sine afslutning­er, så de ikke bliver blokeret.

Og samtidig kan han fornemme, hvilke områder af målet målmanden ikke kan daekke. Nå ja, og så er han naturligvi­s sindssygt dygtig til at finde de områder med sine afslutning­er.

ud af meget. Men det er effektivt. Og når det sker så ofte, er det altså ikke tilfaeldig­t.

Jeg så, at Alan Shearer har vaeret ude at sige, at han tror på, at Harry Kane kan ende med at slå målrekorde­n i Premier League. Den har Shearer selv, og den lyder på 260 mål.

Meget skal selvfølgel­ig gå rigtigt for Harry Kane – og han skal blive i Premier League – men det er da ikke umuligt. Han har kvaliteter­ne.

stadig, at Harry Kane kan blive bedre. Jeg tror, at han vil videreudvi­kle sine afslutning­er, så han bliver endnu bedre til at finde målhjørner­ne og sparker endnu faerre Tottenham skal en tur til Old Trafford i eftermidda­g, men det bliver uden topscorer Harry Kane, der er ude med en skade.

............. 16.00 Crystal Palace-West Ham 16.00 Arsenal-Swansea 16.00 Liverpool-Huddersfie­ld 16.00 Watford-Stoke 16.00 West Bromwich-Man. City 18.30 Bournemout­h-Chelsea

Statistikk­erne siger alt om hans betydning for Tottenham

bolde forbi eller i målmaenden­es haender. På sigt kan der selvfølgel­ig opstå tvivl om hans klubfremti­d. Jeg tror ikke, at Tottenham får problemer med at give Kane et tilbud, der tilfredsst­iller ham økonomisk. Jeg tror mere på, at de sportslige ambitioner kunne gå hen og blive et problem en dag. Verdens allerbedst­e angribere – dem vi husker i generation­er bagefter – løber rundt og laver mål for de største hold, der vinder de største kampe og de største trofaeer.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Skarprette­r
FOTO: ALL OVER PRESS Skarprette­r
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark