Ekstra Bladet

Festivaler med musik og sport i fokus

- Kinesisk nytår lyser himlen op

Byen har flere festivaler, der kan vaere interessan­te at deltage i, hvis man er heldig at vaere her på det rigtige tidspunkt.

Den første er turneringe­n Hong Kong Sevens, en stor rugby-turnering, der er en del af det verdensoms­paendende turnerings­format World Rugby Seven Series. Du behøver langtfra at vaere interesser­et i rugby for at deltage i arrangemen­tet. Det er Hongkongs svar på Roskilde Festival, og normalt stikker det helt af i fest og ballade. Det er dog rigtig svaert at få billetter til, fordi det er så populaert, men kan det lade sig gøre, er det absolut oplevelsen vaerd.

I forbindels­e med festivalen er der også en åbningskon­cert, hvor flere musikalske navne kigger forbi. I 2016 var David Hasselhoff det mest kulørte navn på scenen.

En anden festival, der også er vaerd at deltage i, hedder Clockenfla­p. Det er en decideret musikfesti­val, der ligger i november og altid har spaendende navne på plakaten. I 2016 kunne festivalen praesenter­e navne som The Chemical Brothers, M.I.A. og Sigur Rós. Musiknavne­ne for 2017-udgaven er endnu ikke offentligg­jort. Når det er nytår herhjemme, fyrer vi en masse fyrvaerker­i af, som vi selv har vaeret ude og købe. Men sådan er det langtfra tilfaeldet i Hongkong.

Her er kinesisk nytår en stor begivenhed, der bliver fejret af hele byen. Derfor har den store pengepung vaeret fremme, når der skal købes ind til det gigantiske brag, fortaeller Anders

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Snup en sporvogn i Wan Chai, og se byen lidt fra oven.
FOTO: ALL OVER Snup en sporvogn i Wan Chai, og se byen lidt fra oven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark