Ekstra Bladet

Troels Christense­n

-

SINGAPORE (Ekstra Bladet): 438 serveesser i 65 kampe.

Det er den ultrakorte beskrivels­e af Karolína Plískovás saeson og måske allerstørs­te våben. Men de stenhårde projektile­r fra både for- og baghånd kan også flaense en modstander midt over.

Det er den skånselslø­se skarpskytt­e, der står mellem Caroline Wozniacki og den kamp, hun så gerne vil slutte saesonen af med.

I forvejen har Plísková slået danskeren klart i to saet i to af årets finaler i Doha og Eastbourne. I en saeson, hvor deres indbyrdes opgør med deres nu sjette møde er ved at udvikle sig til en nyklassike­r.

Fundet melodien

Paradoksal­t nok har de to fundet melodien uden for banen, og de gik fredag aften sammen til koncert med Backstreet Boys. Inden da havde de såmaend spillet traeningsk­amp.

– Når jeg taenker tilbage på den, kunne jeg godt fornemme, at vi begge to var i god form og havde det fint med underlaget. Det var meget taet, fortalte Caroline Wozniacki til Ekstra Bladet forleden.

De to kan da også kalde sig eksperter på underlaget, for de deler rekorden med flest vundne kampe på hardcourt i år, nemlig 39. Begge skuffede dog i deres tredje gruppekamp, hvor de begge allerede var kvalificer­et til semifinale­rne. Plísková fik faktisk kun fire partier mod Jelena Ostapenko.

Ud over penge, prestige og finaleplad­s har Plísková, der i øvrigt har en tennisspil­lende tvillinges­øster, Kristyna, på WTA-turen, noget helt ekstra at spille for. Hun kan nemlig slutte året som verdens nummer et, hvis hun går hele vejen.

Spiller godt

Hun udnyttede sin hviledag til et langt traeningsp­as, mens Wozniacki kaempede forgaeves inde i Singapore Sports Hub, for hendes kampe har alle vaeret korte.

Det har ikke mindst serven sørget for, og hun kaertegned­e den da også verbalt i skraemmend­e grad efter sin anden kamp i gruppen.

– Den er anderledes på dette underlag, for selv om jeg ikke slår en fantastisk førsteserv, så får jeg alligevel tit point direkte på den. Min servebevae­gelse har det godt, og andenserve­n fungerer også, så jeg kan variere den lidt mere.

Ved samme lejlighed sendte hun til gengaeld også roser efter Wozniacki.

– Jeg er overrasket over størrelsen på hendes sejre. Hun spiller virkelig godt her, men at hun vinder så let, er vildt.

De to server semifinale­n i gang klokken 10, dansk tid.

tch@eb.dk Jeg er overrasket over størrelsen på hendes sejre Jeg kunne godt fornemme, at vi begge to var i god form og havde det fint med underlaget

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark