Ekstra Bladet

Jeg har aldrig spillet bedre

GLAD FINALIST: – Det føles fantastisk, jeg har haft en stor saeson og en stor turnering, sagde Caroline Wozniacki efter en ny forrygende sejr, denne gang over verdens nummer tre

-

SINGAPORE (Ekstra Bladet): – Det føles fantastisk, svarede Caroline Wozniacki, da hun blev bedt om at saette følelser på at vaere i finalen.

– Jeg har haft en stor saeson og en stor turnering. Det er en dejlig måde at slutte året på. Uanset hvad, der sker i morgen (i dag, red.), er jeg glad for og stolt af, hvordan jeg har vaeret i stand til at spille og kaempe i denne uge. Jeg kan gå på ferie med en god følelse omkring det hele, lød det efter den spektakula­ere og spaendende semifinale­sejr over tjekkiske Karolina Pliskova.

– Har du nogensinde spillet bedre end i denne uge?

– Det tror jeg ikke. Det er noget af det bedste, jeg har spillet, kom det med et smil fra danskeren, der på stribe har knust verdens nummer fire, et og tre. Set i det lys er det også en ekstraordi­naer praestatio­n, mener hendes far og traener.

– Det her er en kaempe praestatio­n af Caroline. Og her taler jeg ikke bare om i dag, men generelt i turneringe­n, sagde han og forklarede:

– Det er helt klart en stor bedrift, for denne turnering er anderledes end en grand slam, som du godt kan vinde uden at møde en Top 10-spiller.

– Her spiller du kun mod Top 8, så skal du i finalen, skal du slå lutter topspiller­e. Caroline har slået nummer et, tre og fire i verden, så det er stort, når du taenker på det mentale, hvis du kan slå alle dem indenfor samme uge.

– Det kan du kun gøre, når du er så koncentrer­et, som Caroline var i dag. Og da jeg var inde hos Caroline, sagde jeg til hende: ’Du er en champ. I dag har du vist mig alt det, jeg gerne vil se. En fantastisk praestatio­n’.

Mental svendeprøv­e

Piotr Wozniacki havde set sin datter bestå en mental svendeprøv­e af de kraevende, da hun i første saet afvaergede seks saetbolde, heraf tre i den tiebreak, hvor hendes føring på 6-1 både blev indhentet og overhalet.

En time og 23 minutter varede det dramatiske saet, hvor Wozniacki altså også havde seks saetbolde.

– Ja, det var et ret crazy første saet, hvor vi begge spillede rigtigt godt.

– Jeg havde det ret godt med mig selv, da jeg var foran 6-1, men så blev det 6-2, 6-3 og 6-4, og pludselig var det ikke så sjovt laengere.

– Jeg havde en del dialog med mig selv i den periode. Det er selvfølgel­ig skuffende, når det bliver 6-6, og jeg var godt irriteret. Men på den anden side gjorde jeg ikke noget galt på det tidspunkt.

– Jeg gik efter mine returnerin­ger, men hun spillede godt, og lige pludselig gik det den anden vej.

– Det gik i det hele taget op og ned lige der, så det var meget vigtigt at få det saet.

Caro: Jeg er stolt

Wozniacki spillede fredag tre saet, mens Pliskova havde hviledag.

Det var ikke til at se, for det var danskeren, der havde overskud, og tjekken, der efterhånde­n hang lidt i bremsen, selv om hun på intet tidspunkt opgav aevred.

– Det har vaeret en rigtig, rigtig god uge, som jeg er meget stolt af, sammenfatt­ede vinderen.

– Jeg har spillet noget rigtig god tennis og isaer i dag. Første saet var nok det bedste, vi har spillet her hele ugen, så jeg er også stolt af den kamp i dag, sagde Caroline, som endda overhalede det tjekkiske es-tog og lavede fem esser mod hendes fire.

Desuden reddede hun ni af 13 breakbolde imod sig og konvertere­de selv fem af ni.

Kl. 13.30 finale på TV2 Caroline Wozniacki-V. Williams

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark