Ekstra Bladet

Savner brun sovs og rene veje

-

Den ’store general’, som han kaldes, har travlt, lader han forstå. Praecist med hvad er uklart.

Selv en sikkerheds­chef som Fisfis har en chef, og under interviewe­t får han sin assistent til at finde på undskyldni­nger for ikke at tage telefonen, da hans egen boss ringer. Et møde skal tilsynelad­ende finde sted.

– Føler du, at du har et bedre liv her end i Danmark?

– Jeg var glad derovre (i Danmark, red.). Jeg havde det godt, og jeg har det godt her. Jeg siger det aerligt, lyder det diplomatis­ke svar, samtidig med han slår ud med armene. Hvad savner du i dag ved Danmark?

– Alt. Hvorfor? Jeg har boet der i over 20 år. 18 udenfor og fem år i faengsel.

– Jeg er glad her i Libanon og har boet her i mange år. Men alligevel savner jeg alt: Maden. At vejene ikke er beskidte. Danskere er meget rolige mennesker. Ikke som her. Jeg savner brun sovs og hotdogs. Med kylling! fastslår den 47-årige Fisfis.

Chefen ringer igen. Assistente­n prøver nu at forklare, at Fisfis ikke er til stede. To minutter efter ringer chefen igen og kalder assistente­n en løgner.

Det får både assistente­n, Fisfis og tilsynelad­ende også chefen til at grine.

– Føler du dig som dansker? Har du nogensinde følt dig som dansker?

Fisfis bliver eftertaenk­som, ryster så på hovedet og smiler lidt undskylden­de: – Ikke rigtig. Og så skal han af sted. Til hvad ved vi ikke, men vi bliver venligt ført ud og forbi de to umage køjesenge i forlokalet og ud til Shatilas hverdag igen.

Mahmoud Khalil Salem viser os mod udgangen. Med et løfte om at mødes igen to dage senere.

Det holder han dog ikke. Men allerede to minutter senere indhenter han os. Nu på sin scooter, hvorfra han får råbt et ’hej-hej’ – og så lige husker at daekke pistolen i bukselinni­ngen med sin Tshirt, inden han forsvinder ud i Beiruts gader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark