Ekstra Bladet

Fodbold ødelagde min fars hoved

- Ege og tna

Alexander Sørloth har et ar, der løber fra panden og ned gennem det venstre øjenbryn. Et maerke, et minde om, at fodbold også kan vaere farligt.

Det ved FC Midtjyllan­dangribere­n alt for godt.

Hans far – den tidligere norske landsholds­spiller Gøran Sørloth – døjer nemlig dagligt med konsekvens­erne af alt for mange hovedskade­r.

– Det startede med en prolaps i nakken, som betød, at han døjede med hovedpine gennem fire år.

– Nu har han vaennet sig til det. Det er blevet hverdag for ham, men det var tøff i starten, fordi han ikke kunne fungere, som han var vant til, fortaeller Alexander Sørloth.

Mand med humor

Transfer-pletskudde­t var bare 14 år, da hans far som 48årig i 2010 begyndte at døje med massive hovedpiner.

– Der var måske en-to dage om ugen, hvor han blev nødt til at holde sig hjemme grundet hovedpinen, da jeg boede derhjemme. Men ud over det har det ikke aendret så meget for ham. Han har altid vaeret en mand med humor, der har let til smil. Og sådan er han stadig.

– Det har lettet meget, at vi har fundet ud af, hvad der var galt. For så kan han tage sine forholdsre­gler. Da jeg var yngre, kunne vi jo spille fodbold om sommeren, og så ville der komme en høj bold, som han headede til, og så var han ude en uge med hovedpine. Han tager sine forbehold nu, og så går det meget nemmere, fortaeller Alexander Sørloth som ikke lader sig maerke med, at det er livet som fodboldspi­ller, der har fået så alvorligt et efterspil.

– Det er kommet som en konsekvens af, at han har modtaget mange stød og haft mange hjerneryst­elser. Han var kendt for at vaere en hård fyr på banen, så han fik sine stød gennem karrieren, så det stammer fra det, og så startede det for alvor med den prolaps i nakken, fortaeller han.

– Jeg kan ikke rigtig gå rundt og bekymre mig om den slags. Jeg er 21 år og har haft mine hovedskade­r, men jeg kan ikke tage den slags med mig ind på banen. For begynder jeg først at spekulere på den slags, så vil det ikke gavne mig, siger Alexander Sørloth og tilføjer:

– Det er en meget sjaelden skade at blive ramt af efter karrieren, så jeg må bare håbe på, at jeg ikke selv bliver ramt af det, smiler han.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Alexander Sørloths far, Gøran, spillede en periode for Borussia Mönchengla­dbach, hvor han fik en del skader.
FOTO: ALL OVER PRESS Alexander Sørloths far, Gøran, spillede en periode for Borussia Mönchengla­dbach, hvor han fik en del skader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark