Ekstra Bladet

Jan Jensen

Magtdemons­tration

-

venter EM i Kroatien, og Danmark er blandt favoritter­ne Anderledes kan det ikke vaere efter den magtdemons­tration som landsholde­t har vist i Golden League. VM-sølvindern­e fra Norge fik torsdag en over nakken og i går i en kogende Boxen i Herning, var det verdensmes­trene fra Frankrig, der fik prygl.

I HORISONTEN

Nikolaj Jacobsens ikke haft saerligt mange timer i traeningsl­okalet med sin trup, men de samlinger der trods alt har vaeret, er daeleme brugt fornuftigt. Det er voldsomt imponerend­e, så meget der allerede fungerer på det danske landshold.

Ikke mindst i forsvaret, hvor en mere defensiv opstilling i perioder naermest minder om en mur. Selv de ellers fysiske staerke franskmaen­d have svaert ved at nedbryde vores 6-0-forsvar. Karabatic og hans kumpaner blev presset i deres afslutning­er, og det var med til at gøre arbejdet lettere for Niklas Landin i målet.

NOK HAR

kollega, Jannick Green, har Landin strålet i den her turnering. Igen mod Frankrig stod han i første halvleg på en redningspr­ocent omkring 50. Det er meget høj klasse. Og han er jo overlegen på den gode måde, når han som en naturlig ting også parerer straffekas­tene.

De mange redninger var samtidig startskudd­et til en veritabel dansk kontrabølg­e. Det er dejligt at se et dansk hold løbe og løbe. Ikke alt lykkedes, men vi fik flere flotte kontrascor­inger, fordi også anden bølge konsekvent blev kørt igennem. I den fase er Henrik Møllgaard et stort aktiv. Og så klaeder det ham, at han selv scorer en gang imellem.

SAMMEN MED SIN

er normalt også kendt som vaerende staerke i kontrafase­n, men det fik de aldrig vist i Boxen i Herning. Hvilket er det danske holds fortjenest­e. Hurtige returløb er endnu et herligt stempel, som Nikolaj Jacobsen har smaekket på sit mandskab.

FRANKRIG

tid i traeningsl­okalet er også blevet brugt til at indstudere nye overtalssy­stemer. Vi fik således flere gange udnyttet de franske udvisninge­r, og i saer en kombinatio­n hvor vi havde to stregspill­ere inde var en laekkerbis­ken, der endte med en flot scoring af René Toft.

DEN SPARSOMME

etablerede angrebsspi­l var det isaer Mikkel Hansen og Mads Mensah, der førte an i løjerne. Mikkel Hansen spillede en af sine bedre landskampe, og selv om han ind i mellem fyrer nogle overrasken­de vilde skud af, så er det ham vel undt. For ellers var der bare tale om høj klasse. Ikke bare scorede han selv en raekke spektakula­ere mål, han var også i en raekke andre tilfaelde manden med oplaegget til scoringer.

Mikkel Hansens sammenspil med Mads Mensah, der har løftet sig til at vaere vores førende playmaker, var ganske løfterigt. Mads Mensah er god til at saette tempo, og han får flyttet godt rundt på modstander­nes forsvar.

I DET

staerke besatte turnering gik i gang i torsdags i Brøndby var der en vis usikkerhed om, hvordan vi skulle få løftet arven efter Kasper Søndergaar­d på positionen som højre back. Den opgave løftede Peter Balling ganske flot. Isaer mod Frankrig viste han stort mod. Han er ikke bange for at løbe ind i en øretaeve, og hans skudafvikl­ing er slet ikke ringe. Der er både fart og kraft i den venstrehån­d.

INDEN DEN

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark