Ekstra Bladet

Var til hemmelig afhøring

-

Selv om offentligh­eden havde indtryk af, at Peter Madsen ikke ville tale med politiet, så tog ubåds- byggeren og forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark i al hemmelighe­d til afhøring.

Det skete den første lørdag i efterårsfe­rien, hvor Peter Madsen for tredje gang sad ansigt til ansigt med politiets efterforsk­ere.

Det fortalte drabschef Jens Møller under pressemøde­t.

– Siden sidste fristforlæ­ngelse fik vi en henvendels­e fra Peter Madsens forsvarer om, at han gerne ville ind og udtale sig i sagen igen, sagde han.

Det var under denne afhøring, at Peter Madsen gav politiet den nye forklaring om, at Kim Wall var død af en kuliltefor­giftning.

– Det er en meget lang forklaring, som vi har fået, fortalte Jens Møller om afhøringen 14. oktober.

Ville ikke tale

10. oktober meddelte Peter Madsen igennem sin advokat politiet, at han ikke ville tale med dem.

– Vi har fået besked fra hans forsvarer om, at han ik- ke ønsker at udtale sig i øjeblikket, lød det dengang.

Kun fire dage senere havde Peter Madsen dog tilsynelad­ende behov for igen at forklare sig.

Det gav politiet mulighed for at konfronter­e ubådsbygge­ren med flere alvorlige forhold.

Sigtet under afhøring

Obduktions­erklæringe­n af torsoen afslørede nemlig, at Kim Walls torso havde fået tildelt 14 knivstik i og på kønsdelene.

Man valgte i den forbindels­e at sigte Peter Madsen for endnu et forhold – det, som i strafferet­ten kaldes anden kønslig omgang end samleje under skærpende omstændigh­eder.

– Vi ville ikke udvide sigtelsen under fristforlæ­ngelsen, så vi ventede, til han kom til afhøring den følgende gang, fortalte Jens Møller mandag.

Drabschefe­n ønskede ikke at uddybe sigtelsen eller komme ind et muligt motiv.

Ekstra Bladet ville gerne have talt med forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendels­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark