Ekstra Bladet

K d . b e @ h s a l f l i t p i t t i d d n e S Nyt album på vej

Shu- bi- dua indspilled­e cirka 200 sange, men der blev skrevet dobbelt så mange. Nu kommer den 19. plade

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD PRIVATFOTO rms@ eb.dk

Med en ny plade binder Michael Hardinger og hans Hardinger Band en sløjfe om deres del af Shu- bi- dua- æraen med en samling nye numre, der er skrevet til Shu- bidua op gennem 70’ erne, 80’ erne og 90’ erne.

En demo i en flyttekass­e, et kassettebå­nd i bunden af bilen. Hardinger Band har været en tur i kroge og gemmer og har fundet en række numre, der aldrig er indspillet før, og de er nu blevet til det nye album ’ Sym- Fo- 19’, der udkommer på fredag.

Skrevet til Shu- bi- dua

Albummet består af en samling numre, der er skrevet, mens tre af Hardinger Bands medlemmer var del af den danske succesgrup­pe.

Michael Hardinger står bag de fleste af de nye numre, mens Kim Daugaard og Jørgen Thorup, også fra Shu- bidua, samt Rasmus Schwenger også har haft en finger med på et par stykker.

Da jeg fandt en kasse med gamle demoer, besluttede jeg at binde en sløjfe om en fantastisk periode i mit liv

Teksterne har Hardinger Band skrevet i samarbejde i bedste musik- kollektiv- stil, hvilket også kendetegne­de Shu- bi- dua- tiden.

Sidste Shub- plade

Med ’ Sym- Fo- 19’ sætter bandet et punktum for Shu- bidua- tiden. Hardinger Band har været en tur i arkiverne og har fundet en række numre, der aldrig er indspillet før.

– Shu- bi- dua var min arbejdspla­ds i 25 år, og selv om vi ’ kun’ fik indspillet omkring 200 sange, blev der skrevet dobbelt så mange. Da jeg fandt en kasse med gamle demoer, besluttede jeg at binde en sløjfe om en fantastisk periode i mit liv med denne hyldest til Shu- bi- duas musik og tekstunive­rs.

Sammen med mit band har jeg udvalgt en samling numre, vi synes, der er sjove nok til en 19. – og sidste – plade med Shub- materiale, siger Michael Hardinger.

Det er blevet til 11 nye numre, heriblandt sange som ’ Andre end dig’, ’ Udenfor Vejle’, ’ Lollandia’ samt julesangen ’ Et barn er født i

Bethlehem’, der ifølge pressemate­rialet alle er skrevet i den velkendte Shu- bi- duastil, hvor der leges uhæmmet med de sproglige finurlighe­der.

Gratis koncerter

Det nye album vil eksklusivt sælges i alle Søstrene Grenebutik­ker landet over.

For at fejre den nye plade giver Hardinger Band desuden gratis koncerter ved to af Søstrene Grenes butikker. Det sker i Frederiksb­erg Centret på fredag klokken 16.30 og i Bruuns Galleri i Aarhus på lørdag 14.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark