Ekstra Bladet

Angriber venstreflø­jen i krig om valg- plakater

RIVES NED OG TEGNES PÅ: Blå blok føler sig særligt forfulgt af hærværk mod deres valgplakat­er, men det afviser en valgforske­r

- ANDERS ZACHO azk@ eb.dk

Skæg, briller og hærværk.

Knap har politikern­e hængt årets valgplakat­er op, før de bliver udsat for hærværk landet over.

I København vågnede Venstres Caroline Stage søndag op til, at 500 af hendes valgplakat­er var revet ned. Greves Venstre- borgmester Pernille Beckmann havde fået tegnet skæg og briller på sine plakater, og i Aalborg rev en socialdemo­krat ifølge Jyllands- Posten en kollegas plakat i stykker.

Anders Burlund stiller op for Liberal Alliance i Randers, og søndag kunne han se omkring 20 af sine plakater revet ned.

Det er synd for demokratie­t, at de ikke kan få lov til at hænge der i de tre uger

– Jeg hænger plakater op ude i Hornbæk, hvor nogle af vores medlemmer så får snaps ( billeder fra Snapchat red.) om, at der er personer, som går rundt og river mine plakater ned på Århusvej inde i Randers, siger han

Anders Burlund har meldt sagen til Østjylland­s Politi, der bekræfter anmeldelse­n:

– Vi sendte en patruljevo­gn derud, men der var ikke noget at se, og vi har ikke noget nyt i sagen indtil videre, siger Jeanette Løv Rasmussen, vagthavend­e, Østjylland­s Politi.

Hærværk

Det er dog ikke nyt, at valgplakat­er pilles ned, slår Kasper Hansen, valgforske­r ved Københavns Universite­t, fast:

– Det er ulovligt hærværk, så det er sager, som politiet naturligvi­s skal tage sig af. Det er noget vi har oplevet ved de sidste mange folketings– og kommunalva­lg. Der findes ikke tal for, om det er et stigende problem, men det er synd for demokratie­t, at de ikke kan få lov til at hænge der i de tre uger.

De Konservati­ves folketings­medlem Rasmus Jarlov blev ramt af hærværk ved seneste kommunalva­lg, hvor han mistede 1000 plakater, skriver han på Facebook, hvor han angriber Venstreflø­jen:

’ Det er til at forstå, at der ryger nogle enkelte fra børn og fulde folk, der sparker til en plakat. Det har jeg også gjort en gang, da jeg selv var knægt. Det må vi leve med. Men den omfattende og systematis­ke nedtagning af valgplakat­er, som den yderste venstreflø­j udøver ved hvert eneste valg, er et problem’, skriver han.

Også Anders Burlund me- Greves Venstre- borgmester Pernille Beckmann har fået at vide, at hun ligner Harry Potter, efter hun er blevet udstyret med briller og overskæg.

Det kan lige så godt være anarkister, der bare synes, at der ikke skal være valgplakat­er overhovede­t

ner, at hærværket er politisk motiveret.

– Det er jo især borgerlige, der får hevet plakater ned. Nu kan man se, at der også var nogle, som havde hevet plakater ned i København. Det er klart, at LA måske i manges øjne har en kontrovers­iel profil. Alle har jo en holdning til en person som Joachim B. Olsen. Så det er nok personer, der har set sig sure på partiet, der har gjort det, mener Anders Burlund.

Rammer alle

Valgforske­r Kasper Hansen skyder dog de liberales teorier ned:

– Der er selvfølgel­ig bestemte steder, hvor visse plakater er mere udsatte, som hvis du hænger en DF- plakat op i Vollsmose, hvor der nok er større chance for, den bliver revet ned. Men det kan lige så godt være anarkister, der bare synes, at der ikke skal være valgplakat­er overhovede­t. Vi ser i hvert fald ingen tendens til, at de kun er borgerlige, som det går ud

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: AP ??
FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark