Ekstra Bladet

Naboer: Meld dig Bent

VOLDSOM POLITIAKTI­ONmod sommerhus under eftersøgni­ng af drabsmistæ­nkt ægtemand

- KARSTEN GØTTLER FOTO: CLAUS BONNERUP POLITIFOTO kag@eb.dk

Mens stormen Ingolf natten til søndag brølede på sit højeste, stormede kampklædt politi assisteret af en militær helikopter et fredeligt sommerhuso­mråde i Vejers nord for Esbjerg i jagten på den drabsmistæ­nkte Bent Ovesen fra Kolding.

– Midt om natten hang der pludselig en helikopter tifemten over området. Larmen var ubeskrivel­ig, og det vrimlede med politi over det hele, fortæller Jørgen Peter Hansen og Hanne Nielsen. De er nærmeste naboer til den drabsmistæ­nkte Bent Ovesens fritidshus i Vejers.

– Det var som at stå midt i en actionfilm. Helikopter­en oplyste hele området, og politiet satte store projektøre­r op, der badede Bents sommerhus i lys, fortæller de – tydeligt påvirkede af episoden.

Rystede over drabsmista­nke

De er også rystede over, at deres vellidte nabo er mistænkt for at have dræbt sin hustru.

De opfordrer ham nu til at melde sig:

– Gå til politiet og få det overstået, lyder opfordring­en. Vel vidende at den eftersøgte kan have taget sit liv.

– Når det ikke er lykkedes at finde Bent, er det måske derfor. Og hvis det er sandt, så er det bare dobbelt trist. Den drabsmistæ­nkte Bent Ovesen og hans gråbrune Ford Mondeo er fortsat forsvundet.

– Bent er verdens flinkeste mand. Hjælpsomhe­den selv. En flink fyr i ordets bedste betydning. Han er vennernes ven og ja, den perfekte nabo, siger Jørgen Peter Hansen.

– Vi spillede sommetider golf sammen, og Bent spurgte altid, om vi skulle have noget med, hvis han kørte til købmand eller bager, fortæller parret.

Politiet har bedt naboerne om at holde øje med køretøjer – eksempelvi­s taxaer – ved sommerhuse­t. Bent og Aase Ovesen havde haft huset i den afsides del af området i en halv snes år.

De brugte det et par gange om måneden. Det var klart Bent Ovesen, der var den ud- Ægteparret Ovesens sommerhus i Vejers blev natten til søndag stormet af bevæbnet politi assisteret af en helikopter.

advendte i forhold til de andre sommerhuse­jere.

63- årige Bent Ovesen er mistænkt for drabet på sin to år yngre hustru Aase. Lørdag formiddag blev hendes lig fundet af en chokeret datter i villaen på Christians­øvej 46 i Kolding.

I første omgang omtalte politiet dødsfaldet som ' mistænkeli­gt', men i går gik Sydøstjyll­ands Politi ud med en

klokkeklar drabsmista­nke, som var ledsaget af en efterlysni­ng med Bent Ovesens porttræt.

Obduktion: Drab

Obduktione­n af den 61- årige kvinde bekræftede senere i går, at der er tale om drab. Det oplyste politiets vagtchef i aftes til Ekstra Bladet. Den præcise dødsårsag vil politiet dog først røbe i dag

tirsdag.

Den 63- årige familiefar er fortsat forsvundet og er ikke set siden i fredags. Ingen ved, hvor han er kørt hen i sin gråbrune Ford Mondeo sedan årgang 2015 med nummeret AU 24836.

Hvis man ser bilen bedes man kontakte Sydøstjyll­ands Politi på 114.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark