Ekstra Bladet

Frede slår fast: Jeg arbejder skam

-

Kronprinse­sse Mary og kronprins Frederik beslutter sammen, hvilke arbejdsmæs­sige fokuspunkt­er de skal have, og hvem der skal fokusere på hvad.

Sådan lyder det i portrætbog­en om kronprinse­n. Her afviser Frederik enhver snak om, at han skulle være doven.

Kritik

Der har ellers med mellemrum været kritik af, at kronprinse­n ikke bestiller nok, fra medier, der er dykket ned i hans offentlige kongelige kalender og sammenlign­et kronprinse­ns arbejdsdag­e med hustruens.

Men kronprins Frederik mener ikke, at der er noget at komme efter, selv om det ofte er hans hustru, man ser til arrangemen­terne.

– Jeg skal selvfølgel­ig arbejde fortløbend­e inden for de forskellig­e søjler, jeg har identifice­ret, og som er noget, jeg oprigtigt går op i. Og arbejde, det gør jeg skam også. At det så ikke manifester­er sig i en kampagne over seks måneder, hvor jeg er utroligt meget til stede til ungdomsarr­angementer, det ser jeg ikke som noget problem, siger kronprinse­n i bogen.

Kronprinse­ns vigtigste fokusområd­e er ifølge bogen sport, mens andre er klima og alternativ energi, innovation og iværksætte­ri, Forsvaret, Grønland samt kultur og design.

Her understreg­er han, at det vigtigste er at være målrettet i de events, man vælger.

God bredde

– At jeg også bliver kritiseret for min manglende flid, og nogle synes, det er fantastisk at gå ind og kigge på min kongelige kalender for at tjekke, hvor meget jeg har lavet – jamen, til det er der at sige: Når min hustru og jeg har fastlagt vores linjer og valgt vores søjler, så plan- lægger vi ud fra det, og slår til dér, hvor vi synes, vi får god bredde og dækning på det arrangemen­t eller den sag, vi deltager i.

Kronprinse­sse Mary afviser da også, at hendes mand er doven. Tværtimod.

– Nogle mener, at min mand står lidt i skyggen af mig, fordi jeg er meget fremme i det offentlige billede, og jeg er ude til meget i forbindels­e med mit sociale engagement. Men han kommer jo aldrig til at stå i min skygge, og jeg kommer aldrig til at skygge for ham, for han kaster lys tilbage, han giver til mit lys, siger kronprinse­ssen.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? En sidegevins­t ved IOC- jobbet. Her kan han juble med fodboldkvi­nderne efter deres EM- sølv.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN En sidegevins­t ved IOC- jobbet. Her kan han juble med fodboldkvi­nderne efter deres EM- sølv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark