Ekstra Bladet

Noget af det værste jeg har oplevet

-

Kronprins Frederiks medlemskab af IOC har givet anledning til megen kritik – lige fra han meddelte, at han ønskede at stille op.

Tiden omkring optagelsen var meget hård, understreg­er den tidligere frømand.

– Det er noget af det værste, jeg har oplevet på egen krop. Aldrig før eller siden har jeg været udsat for så hårdt et fysisk pres som det, der var i perioden op til optagelsen i IOC. (...) Der mærkede jeg, hvordan det er at være udskældt minister el- ler politiker. Jøsses, det var sgu en barsk sag!

I sommer kom Frederik igen i modvind, da han – stik imod Folketinge­t – valgte at stemme for Ruslands deltagelse i OL i 2016, selv om landet var blevet afsløret i statsstøtt­et doping af atleterne.

– Jeg har jo fået på puklen for at sige, at jeg stod inde for det, IOC havde meldt ud. Og jeg er blevet beskyldt for at have talt imod den daværende kultur- og sportsmini­ster ( Bertel Haarder, red.) i Danmark, siger kronprinse­n i bogen, hvor han dog afviser, at det skulle hænge sådan sammen.

– Det har jeg ikke gjort, og jeg ville jo have bedrevet udenrigspo­litik, hvis jeg ene mand havde bedt om at få ordet i IOC- forsamling­en og sagt: ’ Jeg synes, det er forkasteli­gt, at alle russiske sportsudøv­ere ikke bliver udelukket’.

Kronprinse­n har været medlem af IOC siden 2009 og blev for nyligt genvalgt for en ny otteårig periode.

– Kvinden fortalte mig, at jeg ville forlade den arbejdspla­ds, hvor jeg for ikke så længe siden var blevet ansat, og at jeg snart ville møde, som hun sagde, ' a very worldly man'. Det var en mand fra udlandet, og jeg ville blive meget berømt, ' a star', sagde hun ligefrem.

Det tænkte hun dog ikke nærmere over i første omgang – heller ikke da hun endte sammen med Frederiks selskab under en tur i byen. Først efter de to havde udvekslet telefonnum­re og godnatkys og siden tilbragt mere tid sammen, gik sammenhæng­en op for hende.

– Han slog virkelig benene væk under mig, denne flotte mand, som også virkede flot indeni – positiv og humoristis­k, erfaren og berejst. Han var fuldstændi­g som denne worldly man, tarot- kvinden havde talt om, fortæller hun om den første tid med sin kommende mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark