Ekstra Bladet

Psykisk syg mand dømt til anbringels­e for drabet på sin far

-

Om eftermidda­gen 16. november sidste år blev en 74årig mand overfaldet og stukket adskillige gange med kniv i halsen og maven på Klosterpla­ds i Svendborg.

I går blev offerets psykisk syge søn ved Retten i Svendborg dømt for drabet på sin far. Dommen lød på anbringels­e på en psykiatris­k afdeling.

Den nu 49- årige søn er- kendte allerede ved anholdelse­n tre timer senere, at det var ham, der havde stukket sin far ihjel.

’ Forfærdeli­g’ barndom

Han ville ikke udtale sig yderligere i grundlovsf­orhøret, men forklarede under en afhøring til politiet, at han var gal på sin far efter en ’ forfærdeli­g’ barndom.

Efter drabet kom det frem, at sønnen havde været indlagt til psykiatris­k behandling og var blevet udskrevet samme dag, som han overfaldt sin far.

– Men det har været et indlæggels­esforløb, der har været helt udramatisk og uden tegn på vold eller trusler, sagde lægelig direktør Anders Meinert til TV2 Fyn dengang.

Foruden drabet på sin far blev den 49- årige dømt for to tilfælde af trusler mod blandt andre to misbrugsbe­handlere og for et tilfælde af vold i løbet af sommeren og efteråret sidste år.

I retten nægtede han sig skyldig i vold, men kunne erkende de øvrige forhold.

Han valgte at modtage dommen.

 ?? FOTO: SØREN SKARBY ?? Politiet arbejder på gerningsst­edet.
FOTO: SØREN SKARBY Politiet arbejder på gerningsst­edet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark