Ekstra Bladet

Hyldes verden over

- EMIL HANSEN emh@ eb.dk

Hun gjorde det sgu!

Caroline Wozniacki sneg sig – endelig – helt til tops, da hun i Singapore besejrede den syvdobbelt­e Grand Slam-vinder Venus Williams i finalen ved WTA Finals.

Uden tvivl en af karrierens helt store triumfer, der også vækker hede drømme om, at næste sæson kan blive der, hvor det langt om længe bliver til den Grand Slam- sejr, hun flere gange har snuset til.

Først står den dog på en velfortjen­t ferie, og hvis Wozniacki nu skulle få lyst til at blive mindet om weekendens triumf, kan hun bare tage et kig i alverdens medier, der står klar til at hylde den danske tennis- dronning.

CNN har malet med en halloween- inspireret pensel i beskrivels­en af sejren:

’Som en eksorcist uddrev Caroline Wozniacki sine dæmoner i Singapore, da hun vandt WTA- finalen, den største titel i sin karriere.’

De omtalte dæmoner kan hentyde til danskerens uheldige omgang med finaleplad­ser i denne sæson, hvor hun før kampen mod Williams kun havde vundet én ud af syv mulige. Der kan også være tale om statistikk­en mod Venus Williams, som hun aldrig havde slået i de syv foregående møder.

Ren magi

Syd for grænsen har tyskerne også bemærket, at danskerne sidder med lidt af en diamant i internatio­nal tennis:

’ Wozniacki krones som WTA- finalens vinder’, skriver Bild.

Et af de mere kreative ordspil må helt klart gå til et af Singapores egne medier, The Strait Times: ’ Wizard of Woz’.

Og de kan have ret i, at Caroline Wozniackis præstation­er var ren tennis- magi. Det store, franske sportsmedi­e L’Equipe slår det kort og kontant fast. ’ Wozniacki vinder gralen.’ Om hun vil det eller ej, så har det hængt som skygge over hendes karriere, at hun aldrig har vundet en Grand Slam- titel. Især da hun indtog verdensran­glistens førsteplad­s, var der kritiske røster, der mente, at en titel i en af de fire tunge turneringe­r manglede.

Nok er det ikke en Grand Slam, hun har vundet, men vi er så småt deroppe ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark