Ekstra Bladet

JUBILAEUM ENDTE

Turister på bycykler er blandt ofrene efter terrorangr­eb med varevogn i New York City

- MIKKEL SELIN mis@eb.dk

Fem venner fra Argentina er blandt de draebte, efter at en 29-årig mand kørte en varevogn ned ad en cykelsti i et formodet terrorangr­eb i New York.

Argentiner­ne var rejst til den amerikansk­e storby for at fejre, at det var 30 år siden, at de blev faerdige med deres uddannelse på et teknisk universite­t i hjemlandet.

Tirsdag eftermidda­g havde de lejet bycykler og rullede af sted på en cykelsti langs Hudson River på Manhattan, da de uden varsel blev pløjet ned af varevognen.

29-årig gerningsma­nd

Sayfullo Saipov, 29, sad ifølge politiet bag rattet i den lejede varevogn, som efterlod et makabert spor af bøjede cykler, otte døde og 11 kvaestede.

En af de draebte argentiner­e, fabrikseje­ren Ariel Erlij, havde af egen lomme betalt flybillett­en for to af sine kammerater, så alle kunne vaere med i New York.

Forud for afrejsen til USA lod gruppen sig fotografer­e i identiske T-shirts med armene omkring hinanden. Nu er tragedien total, og de pårørende er efterladt i chok, oplyser konsul i New York, Mateo Estrémé.

– De er fortvivled­e over at vaere så langt vaek. De ved ikke, hvad de skal gøre. De kan ikke begribe, hvad der er sket, siger han til New York Post.

Belgier blandt ofrene

En belgisk kvinde – en 31årig mor til to små børn – mistede også livet i angrebet, oplyser der belgiske udenrigsmi­nisterium.

Ann-Laure Decadt var i New York med sin mor og to søstre, da hun blev ramt af varevognen. Hun blev erklaeret for død på hospitalet, bekraefter hendes mand.

– Hun var en vidunderli­g kone og den smukkeste mor til vores to sønner, siger Alexander Naessens til den belgiske avis HLN.

– Jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme videre uden hende, siger han.

Der er ingen meldinger om, at der skulle vaere danskere blandt de draebte og kvaestede.

Ramte med høj hastighed

Et øjenvidne, Uber-chauffør Chen Yi, overvaered­e, da varevognen med høj hastighed ramte folk på cykelstien.

Derefter hørte han syv eller otte skud og så en politimand, der rettede en pistol mod en mand, der sad på knae på asfalten.

– Jeg så blod over det hele. Der var mange mennesker på jorden, fortaeller han til Associated Press.

Kom fra Usbekistan

Sayfullo Saipov, der blev såret af politiskud og anholdt, kom til USA fra Usbekistan i 2010.

Han havde vundet sin opholdstil­ladelse i USA’s lodtraekni­ng om de såkaldte green cards, der giver arbejds– og opholdstil­ladelse i landet.

Siden han kom til USA, har han boet i både Ohio, Florida og seneste i New Jersey, hvor han boede i en lejlighed i byen Paterson med sin kone og børn.

De ved ikke, hvad de skal gøre. De kan ikke begribe, hvad der er sket

 ?? FOTO: AP ?? De fik ikke en chance
Otte blev draebt og 11 kvaestet, da ladvognen torpedered­e de intetanend­e cyklister på cykelstien langs Hudson River på Manhattan.
FOTO: AP De fik ikke en chance Otte blev draebt og 11 kvaestet, da ladvognen torpedered­e de intetanend­e cyklister på cykelstien langs Hudson River på Manhattan.
 ?? FOTO: AP ?? Gruppen af argentiner­e der var rejst til den amerikansk­e storby for at fejre, at det var 30 år siden, at de blev faerdige med deres uddannelse på et teknisk universite­t i hjemlandet.
FOTO: AP Gruppen af argentiner­e der var rejst til den amerikansk­e storby for at fejre, at det var 30 år siden, at de blev faerdige med deres uddannelse på et teknisk universite­t i hjemlandet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark