Ekstra Bladet

Vidner: Så hvordan de kaempede for hans liv

-

Ekstra Bladet talte i går med flere beboere i området omkring hostellet på Tagensvej. Ud over at alle var tydeligt chokerede over skyderiet, var faelles for dem også, at ingen havde lyst til at stå frem med fuldt navn og billede af frygt for deres sikkerhed.

Rikke, som bor lige over for gerningsst­edet, var hjemme, da skuddene faldt. Hun har indvillige­t i, at Ekstra Bladet må bruge hendes fornavn. Hun så ikke selve skyderiet, men hørte de høje brag.

– Jeg troede, det var fyrvaerker­i, fordi det gik så staerkt. Fem sekunder, så var det ovre. Skuddene kom lige efter hinanden. Ingen pauser, forklarer hun.

Førstehjae­lp

Hun for ud i køkkenet, hvor der er direkte udsigt til gerningsst­edet. Her kunne hun se politiet ankomme.

– De var i gang med førstehjae­lp på to personer derovre. Jeg kunne ikke rigtigt se ofrene, for de lå bag et banner ved indgangen til hostellet, men jeg kunne se, at de naermest stod og hoppede for at få liv i dem igen. Det var ret vildt. Det kom rigtig taet på, forklarer Rikke om de kaotiske scener.

Tydeligt berørt

Ind til en anden af lejlighede­rne i opgangen åbnede en tydeligt berørt kvinde døren, da Ekstra Bladet bankede på. Hun var ikke hjemme, da skuddene blev affyret, men hun fulgte politiets arbejde ud på aftenen.

Med tårer i øjnene og et flakkende blik forsøgte hun at saette ord på oplevelsen.

– Det er frygteligt, fik hun fremstamme­t, og hun var ikke alene med den holdning. Dem, Ekstra Bladet har talt med, var frustrered­e, fordi de troede, at bandekonfl­ikten var begyndt at stilne af.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Løsladt i sidste uge
30-årige ’Wurdi’, der tirsdag aften blev draebt ved et hostel på Tagensvej, er årelangt medlem af bandestruk­turen Brothas. Billedet er fra en retssag ved Østre Landsret for nogle år siden.
FOTO: LINDA JOHANSEN Løsladt i sidste uge 30-årige ’Wurdi’, der tirsdag aften blev draebt ved et hostel på Tagensvej, er årelangt medlem af bandestruk­turen Brothas. Billedet er fra en retssag ved Østre Landsret for nogle år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark