Ekstra Bladet

Bandekrige­ns første dødsoffer

-

Meget tyder på, at 30-årig ’Wurdi’, der i mange år har vaeret en central del af det københavns­ke bandemiljø, blev det første dødsoffer i den verserende københavns­ke bandekonfl­ikt.

– Vi har ikke noget om identitet på gerningsma­endene. Men det er klart, at det er naerliggen­de for os at tro, at det her er en del af den igangvaere­nde konflikt, som nu har stået på hen over sommeren og efteråret, men måske endda startede i april i år, sagde politiinsp­ektør Torben Svarrer på onsdagens pressemøde.

Den ene part i konflikten er banden Loyal To Familia, der udspringer fra Blågårds Plads på indre Nørrebro. Banden fik for alvor voksevaerk i foråret, da praesident­en Shuaib ’Shebi’ Khan, blev løsladt efter laengere tids afsoning.

LTF’s fremmarch på Nørrebro fik den forhenvaer­ende bandegrupp­ering Brothas til at genopstå i en løsere form og dermed blive konflikten­s anden part.

En konflikt, der medførte utallige skyderier på Nørrebro, og hvor det flere gange var helt tilfaeldig­e personer, der blev mål for bandernes kugler.

I forbindels­e med bandekonfl­ikten blev Shuaib Khan faengslet for trusler mod en politibetj­ent. I fredags blev LTF-praesident­en løsladt. Anklagemyn­digheden kraever ham udvist af landet.

 ?? FOTO: ANTHON RASMUSSEN ?? En af de andre tre, der blev ramt, er denne mand, der ved flere lejlighede­r har udtalt sig på vegne af banden Brothas.
FOTO: ANTHON RASMUSSEN En af de andre tre, der blev ramt, er denne mand, der ved flere lejlighede­r har udtalt sig på vegne af banden Brothas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark