Ekstra Bladet

Maerker det i hverdagen

BANDEKRIGE­NS CIVILE OFRE: – Vi lever i angst for skudsalver­ne

- CHRISTIAN KLOSTER FOTO: KENNETH MEYER kloster@eb.dk

Knap havde røgen lagt sig i går, før politikere forskanset bag Christians­borgs mure igen-igen gentog løfter om at bekaempe de bander, som i månedsvis har gjort dele af Nørrebro og hovedstade­ns Nordvest-område til noget, der af nogen betegnes som en krigszone. Malene Bjerre er utryg: – Jeg går nødigt ud efter mørkets frembrud.

Det er tale om vaebnet konflikt, som kulminered­e tirsdag aften med nedskydnin­gen af tre bandemedle­mmer, hvoraf et afgik ved døden foran foyeren til et hotel fyldt med turister, herunder familier med småbørn.

Maerket af bandekrige­n

Endnu et koldblodig­t mord, som jog endnu mere bekymring og angst i livet på mange de titusindvi­s af sagesløse borgere i skudzonen i hovedstade­ns mest befolkede område.

Ekstra Bladet traf i går i skumringen i krydset Tagensvej-Rovsingsga­de en raekke naboer på vej hjem fra daginstitu­tioner, Rema 1000 og anden hverdagstr­ummerum – kvinder og børn, der om nogen er ikkelegiti­me mål i en krig.

Men de var maerkede af bande-krigen, for atter havde de tirsdag aften hørt skudsalver efterfulgt af panik og sirener udenfor, så de beder til, at politikern­e vil lykkes med løfterne.

– Vi bor 300 meter fra det sted, hvor den seneste dødelige skudepisod­e fandt sted. Jeg frygter simpelt hen, at det en dag er os, der bliver ramt – eller andre helt uskyldige med små børn, siger Malene Bjerre, mor til Charlie på et år.

– Så nej, jeg er ikke laengere tryg ved at bo på Nørrebro. Vi bor i en radius af 700 meter, hvor der er sket flest skyderier. Så efter mørkets frembrud går jeg nødigt ud. Gid det snart slutter, siger hun. Erika med sine to børn Rubab og Tamoor.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark