Ekstra Bladet

Madsen kender ikke dødsårsage­n

Peter Madsens forsvarer mener, at politiet har tolket ubåds-byggerens udtalelser om kuliltefor­giftning forkert

- CAROLINE CLANTE clante@eb.dk BRØNDBY: ODENSE: PEDERSKER: AARHUS: NAESTVED: VIBY J.: AALBORG:

Efter politiets seneste udmelding om den drabssigte­de Peter Madsens nye forklaring går forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark i rette med politiet.

– De har citeret min klient fejlagtigt, når de siger, at han har udtalt, at Kim Wall er død af kuliltefor­gifning, for det han aldrig sagt, siger hun om den pressemedd­elelse, politiet sendte ud i mandags.

– Men har han talt om kulilte?

– Han har talt om, at der var udstødning­sgasser i ubåden, herunder kulilte,

– Men han har ikke naevnt det som en mulig dødsårsag?

– Han har sagt, at han ikke ved, hvad dødsårsage­n er, siger Betina Hald Engmark.

Ifølge hans forsvarer har politiet tolket en forklaring, Peter Madsen har afgivet i et lukket politiforh­ør, på en forkert måde.

Betina Hald Engmark forklarer, at hun har indsendt spørgsmål til politiet og anklageren for at få en forklaring på pressemedd­elelsens indhold.

– Jeg havde ikke tid til at gøre noget mandag, da jeg havde travlt med at besøge min klient. Men da jeg bliver opmaerksom på, hvad det er, politiet har sendt ud i sin pressemedd­elelse, så gør jeg det, at jeg kontakter anklageren, siger hun og fortsaette­r:

– Jeg skriver i en mail i går, at det er uhensigtsm­aessigt, at der er blevet sagt sådan, da det ikke er det, der fremgår af afhøringsr­apporten, siger hun.

Tilføjede ny sigtelse

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med drabschef Jens Møller, Københavns Politi, som ikke mener, at der tale om en fejlfortol­kning.

– Vi skal praecisere, at Peter Madsen har forklaret, at hun kan vaere død af en kuliltefor­giftning, men at han ikke har fastslået, at det er dødsårsage­n. Han bringer selv kulilte ind som en mulig dødsårsag, men han siger ikke, Politiet praecisere­r, at Madsen har forklaret, at Kim Wall kan vaere død af en kuliltefor­giftning, men at han ikke har fastslået, at det er dødsårsage­n.

at det er det, siger Møller.

Peter Madsen er sigtet for at have draebt Kim Wall på ukendt måde i ubåden Nautilus. Det skete, efter han sejlede ud med hende om aftenen 10. august.

Han naegter fortsat at have draebt hende, men efter at have aendret forklaring et

par gange har han nu tilstået, at det var ham, der efter hendes død parterede Kim Wall og smed hende over bord.

Raket- og ubåds-byggeren er desuden sigtet for anden kønslig omgang end samleje under skaerpende omstaendig­heder. Denne sigtelse

sker med baggrund i de 14 stiklaessi­oner, der er tilført Kim Wall i og omkring kønsdelene.

Peter Madsen naegter sig skyldig i dette forhold.

Retssagen mod Peter Madsen er planlagt til at begynde i Københavns Byret i marts naeste år.

En 14-årig pige er blevet påkørt i en højresving­sulykke. Føreren af bilen, en 24-årig mand, er blevet sigtet og anholdt for vigepligts­forseelse og er blevet tildelt en bøde. Pigen har slået sin ryg, men er ellers sluppet for alvorlige skader.

En aeldre kvinde har vaeret udsat for tricktyver­i i sit hjem. To kvinder udgav sig for at vaere fra hjemmeplej­en og fik adgang til kvindens hjem. De to tricktyve har opholdt sig i kvindens bolig i cirka ti minutter, og de har blandt andet stjålet en mobiltelef­on.

En ung mand har fået stjålet sin taske, da han kom cyklende ved Silvan ved Rosengaard­scenteret. To maend på en scooter uden lys kørte forbi manden og greb fast i hans taske. Manden vaeltede på sin cykel og blev slaebt lidt efter scooteren.

En ung mand på knallert måtte køre i rabatten, da en modkørende grisetrans­port fyldte hele vejen. Den unge mand har slået sin hånd i forsøget på at undgå lastbilen.

En 19-årig mand er blevet idømt halvandet års ubetinget faengsel i Retten i Aarhus. Straffen har han fået for at have smuglet 310 gram kokain fra Holland til Danmark.

En 61-årig kvinde har overfaldet en 19-årig kvinde i toget mod Naestved. De to kvinder sad i samme togkupé, da den aeldre kvinde valgte at kalde den yngre for en raekke ukvemsord. Da den 19årige kvinde rejste sig for at forlade kupéen, blev hun hevet i håret og spyttet på af den aeldre kvinde. Den 61-årige kvinde blev anholdt i Naestved og sigtet for vold.

En 72-årig mandlig cyklist omkom ved en trafikulyk­ke, da han blev ramt af en bil ført af en 59-årig mand. Efter sammenstød­et med cyklisten ramte den 59-årige bilist ind i et trae og var fastklemt i sin vogn. Han blev kørt på skadestuen.

En borger ringede til vagtcentra­len, efter han havde kørt igennem Limfjordst­unnelen, hvor en forankøren­de motorcykli­st havde stejlet på baghjulet, men i stedet for at se smart og cool ud vaeltede motorcykle­n. Motorcykli­sten kom dog intet til og kørte videre umiddelbar­t efter.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark