Ekstra Bladet

Skal afsone otte års faengsel

- JAN SØGAARD js@eb.dk

De otte års faengsel, som et 23-årigt medlem af banden Loyal To Familia tirsdag fik for et drabsforsø­g og et overfald på to medfanger i Vestre Faengsel, skal afsones i et engelsk faengsel, hvis det står til Københavns Politi.

Den 23-årige Amer Siddique er britisk statsborge­r, og Retten på Frederiksb­erg udviste ham af Danmark for bestandigt. Men Danmark har også en aftale med Storbritan­nien om, at dømte statsborge­re skal afsone i deres hjemlande.

Først skal sagen dog bedømmes af Østre Landsret, fordi Amer Siddique ankede dommen på stedet med påstand om frifindels­e.

– Danmark har en aftale med Storbritan­nien om at overtage afsoningen for britiske statsborge­re, som bliver dømt i Danmark. Vi har tidligere sendt briter hjem til afsoning, siger anklager Søren Harbo, Københavns Politi.

Flere udvisnings­forsøg

Anklagemyn­digheden havde to gange tidligere forsøgt at få Amer Siddique udvist, men begge gange blev det afvist af retten, fordi han er opvokset i Danmark og har sin familie her. Han har ingen familie i Storbritan­nien.

Under sin seneste varetaegts­faengsling meldte han sig ind i LTF-banden.

– Han har fået de chancer, han skulle. At han melder Offeret fik 26 knivstik og snit i ansigtet, ryggen, ben og arme, mens han sad i en bil. Overfaldet menes at vaere haevn for et slagsmål to uger tidligere.

sig ind i en af de bander, der lige nu er aktør i bandekonfl­ikten, underbygge­r bare, at han ikke ønsker at vaere integreret i det danske samfund. Jeg er derfor yderst tilfreds med dommen, siger Søren Harbo.

Drabsforsø­get, som LTFmedlemm­et nu er dømt for, skete i august 2016, hvor han sammen med to uidentific­erede gerningsma­end overfaldt en teenager på Ingotankst­ationen i Valby.

Offeret fik 26 knivstik og

snit i ansigtet, ryggen, ben og arme, mens han sad i en bil. Overfaldet menes at vaere haevn for et slagsmål to uger tidligere, hvor knivoffere­t havde forsvaret sig mod to LTF’ere.

 ?? FOTO: LOCAL EYES ??
FOTO: LOCAL EYES

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark