Ekstra Bladet

Stop din ynk!

- Lotte Berthelsen Sosu-assistent Storegade 3 Hadsund Else Skovløber Skovvejen, Skibby

Hvor grove tilsvining­er skal offentligt ansatte finde sig i på Facebook og andre medier?

Vi taler om, hvor vigtig vores ytringsfri­hed er. Men er det i orden at gemme sig bag skaermen, imens man smider den ene svinske kommentar af sted efter den anden?

I sommer hørte vi om et plejecente­r, hvor pårørende havde optaget personalet. Det medførte fyring af to personer. Sagen er forfaerdel­ig for alle involvered­e, men hurtigt eksplodere­de kommentars­poret med hadske tilsvining­er af sundhedspe­rsonalet.

Tonen ryster mig. Faktisk får jeg en knude i maven. Det er naermest blevet dagligt, at offentligt ansatte skal finde sig i at blive haengt ud på nettet.

Hvornår er det blevet alles ret at korsfaeste offentlige ansatte i medierne, når man ikke lige får det, man gerne vil have? Er vi kommet dertil, at fagligt personale blot skal tie og blot tage imod de slag, der kommer, fordi det er et vilkår i faget? Nej! Det er ikke et vilkår, vi i 2017 skal acceptere!

Borgerne har ret til en god behandling og respekt, og det samme fortjener vi som fagpersone­r.

Til de utilfredse borgere på nettet er mit budskab; ret skytset mod de ansvarlige politikere, hvis kvaliteten i velfaerden forringes.

Lad os sammen kaempe for respekt og velfaerd! Leif Lemcke har ikke vaeret tilfreds med 2017 på boksefront­en. Morten Østergaard ligner en profession­el sportsmand, der lige har tabt en vigtig kamp og efterfølge­nde interviewe­s om nederlaget.

Det er sagen i en nøddeskal: Både Østergaard og Radikale Venstre har tabt kampen. Han var fra start fejl-castet som arvtager efter Margrethe Vestager.

Det vil klaede de radikale at få en staerk profil med større vaegt på det nationale frem for Europa. Partiet bør genfinde aegte sociallibe­rale vaerdier og alliere sig med Kristendem­okraterne som i tysk politik. Start med at danne valgforbun­d med KD, så ingen stemmer spildes til kommunalva­lget.

Der skulle nok sluges et par politiske kameler hos både R og KD. Men det er muligt at vaere sociallibe­ral og samtidig kritiker af fri abort, prostituti­on og porno, så laenge man ikke kriminalis­erer eller fordømmer det. Den kulturradi­kale elite har gjort disse ’ukristne’ gerninger til trendy maerkesage­r. Det er en fejl, for vi mangler debatten om disse moralske spørgsmål. Mon ikke kristne sociallibe­rale vaerdier er fremtiden? Else Skovløber foreslår de radikale at samarbejde med Kristendem­okraterne.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark