Ekstra Bladet

Den rigtige uddannelse

- Stephanie L. Bjørnestad Paedagogis­k assistente­lev Bagervej 27, Slagelse

Kaere Kim Larsen, institutch­ef på Profession­shøjskolen UC Syd Da jeg laeste dit indlaeg i Fagbladet Børn & Unge, hvor du udtaler dig om min faglighed som paedagogis­k assistent, blev jeg fandeme glad. Du gav mig noget, jeg ikke havde forventet – ros og anerkendel­se! Er der noget, der udvikler og motiverer mennesker, er det ros. Det har jeg laert.

Du forklarer så fint, hvor dygtig jeg er til forefalden­de arbejde i daginstitu­tionerne, og hvor vigtig en opgave det er, at jeg rydder op på legepladse­n, så der kan spares og investeres paedagogti­mer på vigtigere ting. Jeg saetter virkelig pris på, at du har spottet og beskriver mine kompetence­r så fint.

Jeg hedder i øvrigt Stephanie. Om en måned er jeg faerdigudd­annet, fagligt stolt paedagogis­k assistent. En uddannelse, der har taget to år og tre måneder.

Jeg elsker min uddannelse, fordi jeg har laert så meget bagvedligg­ende teori. Jeg elsker mit arbejde med børn. Jeg elsker at sparre med mine paedagogud­dannede kollegaer, fordi vi supplerer hinanden med viden fra to forskellig­e uddannelse­r.

Hver eneste dejlige dag bliver jeg bekraeftet i, at det er den helt rigtige uddannelse, jeg har taget. Det naevnte du ikke i dit indlaeg – det må vaere en forglemmel­se.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark