Ekstra Bladet

Det er ikke okay at gøre grin med kønsidenti­teter

HVOREFTER HERMED UDSTILLES

-

Elever på en skole i Stockholms-området har haft ’ligestilli­ngsuge’. De har udarbejdet en ’ligestilli­ngsmenu’. Og blandt retterne var følgende:

Cevapcici med queer-dressing og transris. Kønsneutra­l pølsegryde med ligestilli­ngs-bulgur. Pasta med kødsovs, hvor alle ingrediens­erne er lige vigtige og vaerdifuld­e.

til en elev har imidlertid anmeldt skole-menuen til skoleinspe­ktionen for at vaere kraenkende.

’Det, man har valgt at gøre her, er at latterligg­øre forskellig­e kønsidenti­teter og seksuelle tilhørsfor­hold’, siger den 17-årige Rasmus Norberg til den svenske avis Expressen.

For det er ikke okay at gøre grin med kønsidenti­teter. Det er sygt, haevder Norberg.

spekulere i, hvilket samfund der har opdraget en 17-årig dreng til at tage sådan på vej.

vi her på lederplads må sige, at det samfund er naeppe forbilledl­igt. Og ydermere vil vi tilføje, at det samfund, Rasmus Norbergs taenkning en dag kan føre til, vil blive et helvede af politisk korrekthed. Men det undrer efterhånde­n ikke. I en ellers legitim straeben efter ligestilli­ng har Sverige gennem en årraekke haft en raekke kontraprod­uktive debatter.

Eksempelvi­s at langt flere gader og veje er opkaldt efter maend end efter kvinder. Og ikke nok med det. ’Mandegader­ne’ er laengere end ’kvindegade­rne’.

ikke tragedien i det ulige samfund, men derimod komikken i måden at bekaempe det på.

Rektor for den svenske skole med ’ligestilli­ngsmenuen’ bekraefter i sit svar alle fordomme om et samfund forkrampet i kraenkelse­s-angst.

’Hvis den her person (bemeldte Rasmus Norberg, red.) har fået det dårligt over det her, vil vi selvfølgel­ig sige undskyld, og vi må nu klare situatione­n og sørge for, at det ikke kommer til at ske igen’, siger rektor Johanna Svensson til Expressen.

det ikke er sjovt laengere. End ikke tragikomis­k. Blot en tragedie.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? En kønsneutra­l svensk pølseret.
FOTO: COLOURBOX En kønsneutra­l svensk pølseret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark