Ekstra Bladet

De er et eller to år bagefter!

-

Skuffelsen var stor, da FC København sidst i august røg ud til Qarabag i Champions League-kvalifikat­ionsrunden­s playoff.

Det affødte mange kritiske kommentare­r, at de danske mestre kunne misse muligheden for et gruppespil mod et hold fra Aserbajdsj­an, men Qarabag har vist, at de ikke bare er slagtekvae­g i Champions League.

Saetter dagsordene­n

FCK’s overmaend spillede senest 1-1 ude mod Atlético Madrid og fik tidligere på efteråret uafgjort mod den spanske storklub på hjemmebane.

– Jeg vil ikke sige, at deres resultater gør det nemmere at sluge skuffelsen. Jeg er overrasket over resultatet i Madrid, men ikke overrasket over, at de spillede lige op med Atlético, indtil de fik en udvisning, sagde Ståle Solbakken, der har større respekt for Qarabag end så mange andre …

– De har en rigtig god hjemmebane, men det er sådan, at TV3’s eksperter (Viasat, red.), som oftest er dem, der saetter dagsordene­n for, hvor gode eller dårlige hold er i Champions League. Og de er altid et eller to år bagefter.

– De var to år efter med Apoel (som FCK tabte til i 2009, red.). De vidste naermest ikke, hvilket land de kom fra, indtil det gik op for dem, at de spillede rigtig godt på hjemmebane, sagde Ståle Solbakken forud for FCK’s Europa League-opgør mod tjekkiske FC Zlin.

I København har man fået smag for Champions League, så når det så kun bliver Europa League, kan fornemmels­en bliver noget flad.

Kan blive fremtiden

Men det kan blive fremtiden, for ifølge den norske manager bliver det svaerere og svaerere for en klub som FCK at nå europaeisk fodbolds allerstørs­te scene.

– Der er rige mennesker i alle lande, som synes, at det er rigtig sjovt at deltage i sport. Qarabag har et fantastisk anlaeg og akademi, og hvis man ser på, hvem der står bag, og hvor mange penge de bruger …

– Men der er altid nogen, der saetter dagsorden, og det er umuligt at komme til, når du lige har tabt til Qarabag. Så er mine ord magtesløse.

– Men som regel ligger jeg et eller to år foran dem (Viasats eksperter, red.), og det gør jeg nok også nu, sagde Ståle Solbakken med et smil.

Det er første gang, at Qarabag deltager i Champions League. Ud over de to uafgjorte kampe mod Atlético Madrid har de tabt 0-6 til Chelsea i London og 1-2 til Roma hjemme i Baku.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark