Ekstra Bladet

Navnet Tauson er tilbage på verdensran­glisten

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Onkel Michael har for travlt til at følge sin fremstorme­nde niece Clara Tauson på naermeste hold.

HIK's klubchef, som TV2 bruger som ekspert, er i tidsnød, fordi Clara Tauson og tre andre HIK-talenter, Holger Rune og Sebastian Grundtvig samt Hanna Willer Møller, buldre frem, så planen er at sende alle fire af sted til den anden side af kloden i starten af januar for at spille Australian Open i Melbourne.

Der skal findes penge, og det er ikke til hverken fødselsdag­sgave eller julegave, selv om niecens 15-års fødselsdag er tre dage før juleaften.

Langt op endnu

I denne uge vil efternavne­t Tauson vaere tilbage på verdensran­glisterne, når den 14-årige Clara efter finaleplad­sen i Djursholm Ladies i Stockholm har point nok til at komme ind på kvindernes verdensran­gliste omkring nr. 900.

Der er langt op til Michael Tauson, der toppede med en plads som nr. 101 i 1990, men han huskes mest for store kampe i Davis Cup-regi mod datidens store navne, Boris Becker, Tyskland, Mats Wilander, Sverige, Thomas Muster, Østrig m.fl.

Altså laenge før der overhovede­t var taenkt på Clara Tauson, hvis far, Søren Tauson, i starten af 90'erne boltrede sig på isen i HIK og på det danske ishockeyla­ndshold.

– Hun har tiden for sig, siger Michael Tauson, som ud over at vaere onkel og klubchef også er assisteren­de traener for sin talentfuld­e niece.

Traeder til

Han traeder gerne til, når cheftraene­r Kenneth Carlsen er forhindret, så han har alle forudsaetn­inger for at vurdere niecen.

– Der er lang vej endnu, men hun kan blive rigtig god, siger Michael Tauson, der synes, at det er alt for tidligt at drage sammenlign­inger med Caroline Wozniacki, selv om Clara Tauson allerede har overhalet forbillede­t ved at blive dansk seniormest­er et år tidligere end søndagens store triumfator i Singapore.

Derudover har niecen også vundet guld ved sommerens ungdoms-OL i ungarske Györ, så hun er allerede i gang.

– Hun har fysikken og er mental staerk. Samtidigt er hendes spil meget powerfuldt, så man kan godt sige, at hun spiller mere som en dreng, lyder det fra onklen, der står i spidsen for HIK's såkaldte High Performanc­eteam med de fire unge spillere.

De tre andre har som Clara Tauson travlt med at praestere, så klubchefen må nøjes med at følge med i turneringe­rne i Stockholm på afstand.

– Det er gået staerkt, og jeg er bagefter med at få linet noget op, undskylder Michael Tauson, som mener, at det er vigtigt, at de unge spillere kommer ud og prøvet at begå på 'de bonede gulve' i en Grand Slam-turnering.

– Selv om Clara lige nu spiller senior i Stockholm, skal hun spille så meget junior som muligt.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? – Hun har fysikken og er mentalt staerk. Samtidigt er hendes spil meget powerfuldt, så man kan godt sige, at hun spiller mere som en dreng, fortaeller Michael Tauson om sin niece Clara tauson.
FOTO: JONAS OLUFSON – Hun har fysikken og er mentalt staerk. Samtidigt er hendes spil meget powerfuldt, så man kan godt sige, at hun spiller mere som en dreng, fortaeller Michael Tauson om sin niece Clara tauson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark