Ekstra Bladet

De arbejder på det ...

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

– Åh nej, igen er han hårdt ramt … Han er faerdig, han er faerdig! Håbet om at få Patrick Nielsen i en VM-kamp og op ad ranglister­ne er overstået. Han er totalt udbokset, totalt klaedt af, totalt knockoutet!

Den mangeårige boksekomme­ntator Claus Borre var ikke i tvivl: Det var et grimt, grimt nederlag, den danske super-mellemvaeg­tsbokser Patrick Nielsen ramlede ind i, da han var i ringen i London mod britiske John Ryder.

Allerede i anden omgang blev Patrick Nielsen for første gang sendt til taelling, og i femte omgang gik det så for alvor galt, da han med tandbeskyt­teren flyvende ud af mundvigen blev taesket i kanvassen.

Stor undren

Patrick Nielsen lå inden det højdramati­ske opgør nummer ét på bokseforbu­ndet World Boxing Associatio­ns (WBA) rangliste i super-mellemvaeg­t, hvilket vakte stor undren hos flere bokse-eksperter på davaerende tidspunkt. Og desuden lå han også nummer to hos World Boxing Organizati­on (WBO).

Men den undren stopper ikke der. For på den seneste opdatering af ranglister­ne på WBA’s hjemmeside fra 28. oktober ligger danskeren trods det smertelige nederlag stadig nummer ét.

Ren Gøg og Gokke

– Det burde ikke kunne lade sig gøre. Men ranglister er noget, som jeg altid har taget med et stort gran salt – og det er mildt sagt! Der er så mange saerintere­sser i de forskellig­e forbund, konstatere­r Claus Borre.

– Dybest set kan man ikke bruge ranglister til ret meget. Og den med Patrick er helt hen i vejret.

Boksetraen­er og kommentato­r Brian Mathiasen forbeholde­r sig da også retten til at vaere en smule skeptisk over for den maerkvaerd­ige rangering hos WBA:

– Hvis Patrick Nielsen stadig ligger nummer ét efter sådan et nederlag, er det selvfølgel­ig ligesom at se en Gøg og Gokke-film. Det tror jeg simpelthen ikke passer. De har ikke opdateret listen.

– Er det ikke en fejl, så er det helt hen i vejret! For det koster dyrt at tabe. Hvis han havde tabt til en verdenskla­sse-bokser, så var det ikke sikkert, at han ville ryge så langt ned, men når han taber til én, som i forvejen ikke var rangeret hos WBA, så giver det selvfølgel­ig en ordentlig rutsjetur, siger han.

I forvejen var det et lige så stort problem at forsvare, at danskeren lå nummer ét hos WBA inden den skaebnesva­ngre boksekamp.

– Inden da havde Patrick Nielsen jo kun bokset to kampe på halvandet år – mod to som ikke var top-rangerede boksere, konstatere­r Brian Mathiasen med henvisning til kampen i januar mod colombians­ke Beibi Berrocal og før det fighten mod Rudy Markussen i december 2015. Britiske John Ryder uddelte solide øretaever til Patrick Nielsen, der ellers skulle have brugt kampen til at vise, at han var tilbage blandt bokseelite­n – mere end bare på papiret. Jesper D. Jensen, formand for Dansk Profession­elt Bokseforbu­nd, mener, at han har en god forklaring på hele miseren.

Opdaterede WBA-ranglister er nemlig lige på trapperne, forsikrer han. Det vil altså sige, at Patrick Nielsen ikke laengere er nummer ét på WBA’s super-mellemvaeg­ts rangliste. Den er bare ikke blevet opdateret, som det ellers fremgik af bokseforbu­ndets hjemmeside.

– Listen er ikke opdateret. I mandags var der et rating-seminar, hvor alle kunne deltage. Og der kommer en ny rangliste ud én af dagene. De arbejder på det, lyder det fra Jesper D. Jensen.

– Og der tror jeg ikke, at han er hverken nummer ét eller nummer to, siger Jesper D. Jensen, der dog ikke ved, hvilken rangering danskeren får.

Er det ikke en fejl, så er det helt hen i vejret! For det koster dyrt at tabe

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Knockout
FOTO: ALL OVER PRESS Knockout
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark