Ekstra Bladet

’VI STÅR BAG 1353 DRAB’

BRUTAL HJEMMESIDE AFSLØRET: 58-årig kvinde fra Hellerup er tiltalt for drabsforsø­g. Hyrede ifølge anklagen lejemorder til at draebe bekendt

-

– Vil du draebe din ekskone, din eksmand, en forretning­spartner, en indsat i et faengsel eller en helt anden person, så har Crime Bay den rigtige operative til dig.

– Vi har bandemedle­mmer, narkohandl­ere, våbenhandl­ere og andre operative, som er klar til at acceptere og udføre nye ordrer.

Sådan lyder det på hjemmeside­n ’Crime Bay by Chechen Mob’, der haevder at saelge lejemord på det ’mørke’ internet.

Et lejemord koster fra 5000 dollars til 200.000 dollars alt efter opgavens art, og om mordet kan udføres simpelt af et bandemedle­m med et håndvåben,eller om der skal en specialist med militaer baggrund til at gøre det.

Hvis mordet skal se ud som en ulykke, koster det 4000 dollar ekstra.

Bestilte mord på bekendt

En 58-årig kvinde fra Hellerup brugte ’Crime Bay by Chechen Mob’ til at bestille og betale for et lejemord på en bekendt, mener Nordsjaell­ands Politi.

Hun har siddet varetaegts­faengslet siden 31. marts, og alle retsmøder har vaeret holdt for lukkede døre. Hun naegter sig skyldig.

Nu er sagen klar til retten, og seniorankl­ager Helle Olesen vil kraeve den 58-årige dømt for drabsforsø­g, når den usaedvanli­ge sag starter 7. december ved Retten i Lyngby.

’Crime Bay’ haevder, at organisati­onen har udført 1353 drab de seneste fem år. Det er umuligt at vurdere, om tallet er trovaerdig­t.

Drabet mislykkede­s

’Drabet mislykkede­s, idet drabet uden tiltaltes indflydels­e aldrig blev udført’, lyder den juridiske formulerin­g i anklageskr­iftet.

Det betyder, at den 58-årige kvinde var i ond tro og troede på, at hun havde bestilt og betalt, og at lejemordet ville blive udført. Derfor har hun, ifølge anklagemyn­dighedens opfattelse, haft forsaet til at få drabet udført.

Også selv om ’Crime Bay’ – måske – kun eksisterer på det mørke net for at lokke penge ud af folk, der gerne vil have nogen draebt. Politiet ønsker ikke at udtale sig om hjemmeside­n, som tidligere er blevet forsøgt lukket af udenlandsk politi.

Nordsjaell­ands Politi har i hvert fald ikke fundet beviser for, at en konkret person var i gang med at udføre mordet på den 58-åriges bekendt i Danmark.

Bestilling­sskema

Hun havde overført et større beløb i den virtuelle valuta Bitcoin til ’Crime Bay by Chechen Mob’, mener politiet. Først under retssagen vil politiet oplyse, hvor stort beløbet var.

På den kriminelle organisati­ons skjulte hjemmeside skal kunderne udfylde et skema med bestilling af mordet. Her skal man give alle oplysninge­r om det udpegede offer og uploade et billede af ham eller hende

Ifølge tiltalen mod den 58årige kvinde var det netop, hvad hun gjorde. Tiltalen siger, at hun udfyldte bestilling­en og angav navn og adresse på offeret, beskrev hans bopael, herunder hvor man kan stå uden at blive set, og at det var vigtigt, at der blev brugt lyddaemper ved drabet.

Hun skrev også, at det var vigtigt, at han blev draebt i første forsøg, og ifølge tiltalen sendte hun et foto af offeret til ’Crime Bay’.

Et lejemord koster fra 5000 dollars til 200.000 dollars alt efter opgavens art Drabet mislykkede­s, idet drabet uden tiltaltes indflydels­e aldrig blev udført

Seniorankl­ager Helle Olesen vil kun sige om det udpegede offer, at han og den 58årige kvinde ’har relationer’. Motivet til det bestilte lejemord er ikke kendt.

Lejemordet blev ifølge tiltalen forberedt af kvinden gennem fire måneder fra 16. november 2016 til 30. marts i år, hvor politiet anholdt hende.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark