Ekstra Bladet

Ugen hvor korthuset vaeltede for Spacey

Det har vaeret en begivenhed­srig uge på den knap så behagelige måde for 'House of Cards'-stjernen

- LAURA A. HELLENSBER­G lah@eb.dk

Efter anklager om seksuelle overgreb fremsat af skuespille­ren Anthony Rapp, der angiveligt skulle have fundet sted, da Rapp var 14 år og Spacey 26, gav Kevin Spacey på Twitter sin yngre kollega en undskyldni­ng.

– Hvis jeg optrådte, som han (Anthony Rapp) siger, så skylder jeg ham en stor undskyldni­ng for at have udvist, hvad der måtte have vaeret en staerkt upassende, beruset opførsel, skrev Spacey i en erklaering.

Sammen med undskyldni­ngen fortalte Kevin Spacey også, at han var homoseksue­l og igennem tiden havde haft forhold til både maend og kvinder.

Ingen kone eller børn

gift og har heller ikke datet kvinder ’officielt.’

Til en Oscar-uddeling i 2000 havde han dog en kvinde ved navn Diana Dreyer med, og da han modtog sin Oscar takkede han Dreyer og sagde: – Diane, tak fordi du laerte mig om omsorg og de rigtige ting, og jeg elsker dig.’

Med sin udtalelse i denne uge slog han dog fast, at han har valgt at leve sit liv som homoseksue­l.

Flere maend på banen

Det kunne have vaeret enden på hele den affaere, men efter Anthony Rapp stod frem med sin historie, meldte flere maend sig på banen med historier om, hvordan Kevin Spacey angiveligt skulle have rørt dem på upassende måder igennem tiden.

Både skuespille­re fra teateret ’The Old Vic’ som Spacey i flere år var tilknyttet, og filmfolk fra hele hans karriere trådte frem efter Anthony Rapps udtalelse.

Og så begyndte korthuset at vaelte for Spacey.

Komiteen for den ’Internatio­nal Emmy Founders Award’ udtalte 30. oktober, at set i lystet af de aktuelle Det er slut med at se Kevin Spacey i succesroll­en i ’House of Cards’, oplyser steaming-tjenesten Netflix. haendelser, ville den aerespris, Kevin Spacey skulle have modtaget for sine kreative bedrifter i tv-verdenen, ikke gå til ham alligevel.

Prisen er pudsigt nok tidligere gået til Bill Cosby i 1992. Det er senere kommet frem, at Cosby har vaeret involveret i flere seksuelle overgreb på sine kollegaer.

Den første november udtalte Kevin Spacey, at han ville gå i behandling for sin opførsel.

Tidligere har Kevin Spaceys bror, Randy Fowler, udtalt, at deres far var en racistisk nazi-sympatisør, der misbrugte brødrene fysisk og seksuelt.

Kevin Spacey har aldrig kommentere­t de udtalelser, og han er ikke i kontakt med broren.

Tredje november stod Spaceys talsperson, Staci Wolfe, frem og udtalte, at hun efter beskyldnin­gerne om seksuelle overgreb mod stjernen

ikke laengere kunne repraesent­ere ham.

Samtidig har streamning­tjenesten Netflix udtalt, at de stopper samarbejde­t med Spacey efter anklagerne. Der vil derfor ikke blive filmet mere 'House of Cards' med ham i hovedrolle­n.

Undersøges angiveligt af politiet

Flere britiske og amerikansk­e medier har fredag skrevet, at en engelsk skuespille­r i Lambeth England, har anklaget Spacey for et overgreb tilbage i 2008.

Her skulle Kevin Spacey angiveligt have vaekket den sovende skuespille­r ved at udføre en seksuel handling på ham.

’The Metropolit­an Police’ har bekraeftet, at man undersøger et påstået overgreb på en mand i den periode, men at man fra politiets side ikke kan bekraefte, at det handler om Kevin Spacey.

 ?? FOTO: NETFLIX ?? Slut
FOTO: NETFLIX Slut

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark