Ekstra Bladet

Ubemandet supermarke­d

Det bliver underligt, men det er udviklinge­n

- Ehren@eb.dk

Omvendt er det noget, man vaenner sig til, siger 62-årige Conni Mortensen, som typisk handler tre gange om ugen om formiddage­n.

Vist ikke for min aldersklas­se

Hun kan ikke forestille sig at handle klokken 23 om aftenen, men:

– Jeg kan godt se fordelen, at man kan klare sig med appen og se tilbuddene. Men det er nok ikke for den aldersklas­se, jeg er i.

21-årige Kyle Irving, som er flyttet hjem til Sengeløse efter en periode i København, køber ikke meldingen om, at de ubemandede åbningstid­er ikke får konsekvens­er for antallet af medarbejde­re i detailhand­len:

– Nej, det gør jeg ikke. De må finde sig et andet job. Det synes jeg er en kedelig måde at gøre det på, men det er udviklinge­n. Så vi må tilpasse os, siger den unge mand, som selv har arbejdet i Dagli Brugsen og hjemmevant hilser på sine tidligere kolleger.

På den uden Dagli Brugsen

Conni Mortensen er også skeptisk og vil ikke undvaere kontakten med de ansatte:

– Jeg synes, noget af det, der er hyggeligt ved at gå herop er at møde personalet og den personlige betjening, man får, siger kvinden, som alligevel anerkender fornyelsen:

– Hvis det kan sikre, at mindre supermarke­der overlever, er det fantastisk. For jeg ved udmaerket godt, at Sengeløse som et lille lokalsamfu­nd ville vaere på den uden Dagli Brugsen. – Det er hyggeligt med personlig betjening af personalet, men man kan måske vaenne sig til at klare sig uden dem, siger Conni Mortensen. – Jeg vil købe ind her , når jeg kommer sent hjem, forklarer Kyle Irving. – Hvad kunne du finde på at købe uden for de almindelig­e åbningstid­er?

– En sixpack, nogle snacks eller et par ting, man mangler, hvis man kommer sent hjem fra arbejde.

– Du har lige købt en flaske Gammel Dansk – det kan man ikke købe udenfor den almindelig­e åbningstid. Hvad synes du om det?

– Fair nok – man drikker jo ikke Gammel Dansk om natten. Det gør jeg i hvert fald ikke.

– Her kan du komme ind i en butik, hvor der slet ikke er nogen, når du handler – er du tryg ved det?

– Det er lidt underligt til at starte med. Men så laenge folk ikke går og stjaeler, er det vel okay.

 ??  ?? Hyggen forsvinder
Hyggen forsvinder
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark