Ekstra Bladet

Kampen mod skattely

- Per Mortensen Eskebjergg­ård 50 Måløv Allan Olsson Stuven 11 Rødvig Stevns

Hvert år køber kommunerne ind for mindst 87 milliarder kroner hos private virksomhed­er. Det er det samme, som det koster at drive over 2100 danske folkeskole­r i et år!

Lige nu er der ingen, der tjekker, hvor de penge ryger hen bagefter.

Men eftersom vi gang på gang ser, hvordan store virksomhed­er laver aggressiv skatteplan­laegning, er der grund til se forholdene efter i sømmene.

Det er på tide, at vi får styr på sagerne.

I andre lande er man begyndt at stille krav til leverandør­er, og herhjemme er Albertslun­d og Københavns Kommune gået forrest i kampen mod skattely ved at indgå et samarbejde med Dansk Standard om udarbejdel­sen af en skattemaer­kningsordn­ing.

På den måde kan man se, hvilke virksomhed­er der er åbne om deres skattebeta­linger og forbindels­er til skattely-lande. Lars Løkke tog for nogle år siden initiativ til at sammenlaeg­ge flere kommuner.

Det medførte desvaerre, at vi har fået fem regioner, og det har ikke gjort ret meget mere enkelt. Tvaertimod. Min idé går ud på, at man laegger alt under de fem regioner.

Lav dem om til selvstyren­de enheder med inddragels­e af skat og så videre. Der skal ryddes op nu – vi gider ikke mere. Ryst posen, Løkke! Lav konceptet om, så man arbejder resultator­ienteret og målrettet efter det, der tilgodeser borgerne og virksomhed­erne. Statsminis­teren må i gang med at nytaenke, skriver Allan Olsson. Jeg er sikker på, at der vil blive mere til skoler, bosteder, opholdsste­der, sundhed, psykiatrie­n og aeldre. Jeg tror også på, at de folk, som skal tage vare på dette i de fem regioner, kan blive aflønnet ordentligt – og endda uden man behøver at skulle ansaette direktører på kreative og lukrative kontrakter. Jeg lover at stemme på Lars Løkke Rasmussen, hvis han saetter ovenståend­e i vaerk. Jeg ved godt, at min stemme ikke raekker til flertal, men jeg tror, at statsminis­teren vil kunne score bunker af stemmer, hvis han går i gang med aendringer­ne nu.

 ?? FOTO: /RITZAU/GREGERS TYCHO ??
FOTO: /RITZAU/GREGERS TYCHO
 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Vi skal tjekke de virksomhed­er, kommunerne handler med, mener Per Mortensen.
FOTO: COLOURBOX Vi skal tjekke de virksomhed­er, kommunerne handler med, mener Per Mortensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark