Ekstra Bladet

En sejr i 19 år

-

De fleste kender historien om, at Brøndby ikke har vundet i Parken de seneste 19 superligak­ampe – siden 19. september 2004. Ja, faktisk er 3-1 sejren den eneste Brøndby-sejr over rivalerne i Parken i 29 kampe i Superligae­n. Man skal helt tilbage til 1998 for at finde endnu en blå-gul sejr.

Parken er blevet en mareridtsb­ane for Brøndby. Men det bliver første gang i mange år Brøndby kan gå til opgøret i en saerdeles gunstig position og stille sig tilfredse med ét point. Så vil forspringe­t stadig vaere otte point til Ståle Solbakken og co.

Det er naturligt, at optimismen stiger, når man – som Brøndby har gjort – vinder fem kampe i traek. Men der er stadig langt fra at have en ambition om top-3 til en konkret udmelding om mesterskab­sambitione­r.

Bedre at overraske

Brøndby er lige nu langt foran klubbens strategi på det punkt der handler om trovaerdig­hed. I mange år har meldingern­e fra Vestegnen vaeret utrovaerdi­ge både sportsligt og økonomisk. Det har storaktion­aer Jan Bech Andersen forsøgt at lave om på.

Filosofien er, at det er bedre at overraske aktionaere­rne og fans frem for konstant at skuffe med alt for optimistis­ke og utrovaerdi­ge budskaber. Derfor vil en pludselig udmelding om mesterskab­sjagt i denne saeson ikke virke trovaerdig på nuvaerende tidspunkt, selv om Brøndby aktuelt er på førsteplad­sen. Det hører også med til billedet, at Brøndby på trods af sejrene slet ikke har spillet som et mesterhold.

Feltet i toppen er meget taet og på trods af FCKs udsving, kommer mesterklub­ben med stor sandsynlig­hed tilbage på sporet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark