Ekstra Bladet

Andre biliser er irriterend­e!

DANSKERNE I NY UNDERSØGEL­SE:

- NIELS FRIIS

Vi bliver ganske irriterede på andre bilister.

Saerligt når folk ikke holder afstand, undlader at traekke ind til højre eller ikke blinker af ved vognbanesk­ift bliver vi irriterede, viser en ny undersøgel­se fra Vejdirekto­ratet.

Undersøgel­sen viser, at trafikken faktisk irriterer os langt mere end for eksempel køen i supermarke­det eller diskussion­er med chefen eller aegtefaell­en.

De fleste bilister opfatter sig selv som hensynsful­de og er samtidig af den overbevisn­ing, at andre trafikante­rs adfaerd kunne vaere bedre.

- Vi har en tendens til at vurdere, at vores egen opførsel er langt bedre end andres i trafikken. Det betyder, at vi kan vaere blinde over for, hvordan vores faerdsel kan påvirke andre, og det kan i sidste ende betyde mindre sikkerhed på motorvejen­e, hvis vi for eksempel ikke holder til højre eller ikke holder afstand til hinanden, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af afdelingen for trafiksikk­erhed i Vejdirekto­ratet.

Lidt mere end halvdelen af bilisterne i undersøgel­sen siger, at folks manglende evne til at holde til højre er det mest irriterend­e i trafikken. 95 procent ved godt, at det er lovpligtig­t at holde til højre. Vi bliver saerligt irriterede, når andre trafikante­r ikke holder afstand.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark