Ekstra Bladet

Idioti er globalt – fra Nyhavn til Nigeria

- God morgen – isaer til mine svenske

KUNDERNE ER

heller ikke for nemme.

Det har for eksempel taget mig nogle år at vaenne mig til visse asiatiske kunder, der kommer fra kulturer, hvor taxi-jobbet er absolut lavkaste. Her bliver du som udgangspun­kt betragtet som bedrager. De spørger, hvad turen vil koste. Jeg anslår sådan cirka – og forklarer, at priserne er fastlåste i Danmark. Reguleret

I NAT HAR JEG

bord.

Omkring 30 år. Helt enormt businessma­ndhaftige – muligvis for at spille op til den fjerde forretning­smand, – der er en kvinde. De er alle fire – nå, ja – ret svenskerst­ive. De tre maend synes selv, at der er SÅ morsomt at øve sig på den latterlige danske udtale af stednavne. De taler konsekvent i tredje person til chaufføren, sådan som kun rigtige arrogante røvhuller evner det.

IMENS SØGER

damen på forsaedet i sin beruselse hviskende efter ord til mig – på engelsk.

– My butt is cold. Warm it up, please …

Vi griner begge af det umulige engelske – og fortsaette­r på nordisk.

Hun er kold i røven, men det kan der heldigvis gøres noget ved. Jeg smiler, laener mig diskret lidt over mod hende og taender for første gang i saesonen – for saedevarme­n.

De selvoptage­de fulderikke­r på bagsaedet fatter intet af hyggestemn­ingen på forsaedern­e. De overlader trygt kvinden til den aldrende eunuk af en taxichauff­ør. Ligegyldig­hed. Overbaeren­hed.

De gider end ikke holde døren, da hun stiger ud af taxien foran natklubben. Jeg kalder hende tilbage med pegefinger­en, så jeg er sikker på, at maendene både ser og hører mig.

– You are my first customer ever asking me to heat your butt.

Hun smiler, bøjer sig ind i bilen, laegger hånden på min skulder og giver mig et kys på kinden.

For første gang i den animerede nat: De tre maend holder kaeft!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark