Ekstra Bladet

LANDSRETTE­N KRITISERER BANKBOSSER

- MICHAEL BO PILMARK MORTENSEN PETER JEPPESEN FOTO: JAKOB JØRGENSEN mbom@eb.dk pej@eb.dk

Den tidligere topledelse får hård kritik med på vejen af Østre Landsret, der i går frikendte dem advokater at føre de her skøn over et tab. Derfor er direktione­n

sager. og bestyrelse­n blevet

– Så jeg vil da appellere til, frifundet’, lyder det i

at man besinder sig, når det pressemedd­elelsen. kommer til, om man skal gå videre med denne sag, sagde han. Nok blev topfolkene fra det krakkede Roskilde Bank frikendt ved landsrette­n i går, men det afholdt ikke den dømmende myndighed for at sende en kras kritik med de tidligere topfolk ud af retsbygnin­gen i Søborg.

Højst usaedvanli­gt valgte Østre Landsret nemlig at sende en pressemedd­elelse ud, hvori det fremgår, at den tidligere direktion – anført af Niels Valentin Hansen samt bestyrelse anført af bestyrelse­sformand Peter Müller – egentlig er skyldige:

’For så vidt angår de konkrete forhold har landsrette­n vedrørende udlån til bankens store kunders køb af aktier i Roskilde Bank lagt til grund, at der reelt ikke blev foretaget en kreditvurd­ering.’

’Landsrette­n har anset dette forhold for ansvarspåd­ragende for direktione­n og bestyrelse­n. Finansiel Stabilitet har imidlertid ikke kunnet opgøre sit tab i forbindels­e hermed, og landsrette­n har ikke haft det fornødne grundlag for at foretage et

Ikke imponeret

– Man siger her, at der foregået noget, som ikke skulle vaere foregået, men hvis ikke man kan godtgøre et tab ved det, så kan man jo ikke idømme dem et erstatning­skrav, forklarer juraprofes­sor Eva Smith og fortsaette­r.

– Jeg går da også ud fra, at man har forsøgt at opgøre et tab så godt som muligt, men det har landsrette­n så ikke vaeret imponeret af.

Advokaten for Niels Valentin Hansen, Arvid Andersen, påtalte efter dommen, at staten bruger for mange penge på at sagsøge tidligere bankledels­er.

– Jeg synes ikke, at det skal udvikle sig til et beskaeftig­elsesproje­kt for velbjaerge­de

Få mødte op

Der var da også stor glaede at spore i en fyldt retssal i Søborg, da den tidligere direktion, bestyrelse og revision i går blev frifundet.

Udenfor sagde Peter Müller, der var en af de få, som havde format nok til at møde op:

– Jeg er godt tilfreds, og nu tager jeg hjem og passer mit daglige arbejde, sagde han, inden han hastigt gik hen til sin bil.

Niels Krüger, tidligere bestyrelse­smedlem, var ud over formanden den eneste, der var til stede:

– Jeg er godt tilfreds, lød det kort fra ham, da dommen var faldet.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Niels Valentin Hansen, men det er ikke lykkedes.

Man siger her, at der foregået noget, som ikke skulle vaere foregået

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark