Ekstra Bladet

Det er forkasteli­gt

-

Mens den tidligere Roskilde Bank-ledelse med Niels Valentin Hansen i spidsen i går kunne glaede sig over at vaere blevet frifundet, selv om landsrette­n mente, at driften havde vaeret ’kritisabel’ og ’letsindigt’, så er det formentlig ikke en følelse, som de tusindvis af danskere, der har tabt penge på krakket, deler.

En af dem er 87-årige Villy Skaaning.

– Det er forkasteli­gt. De har stjålet en halv million kroner fra mig, siger han, da Ekstra Bladet møder ham i hjemmet i Kirke Hyllinge.

Han er dog ikke overrasket over frifindels­en.

Gaeld fordoblet

– Jeg taenkte det nok. Personer så højt oppe på strå skal nok redde sig selv ud af det på den ene eller anden måde. De er glatte som ål.

Inden banken krakkede i 2008, havde han aktier for en halv million kroner. Dem ville han gerne saelge ud af, fordi han ville give sin nu afdøde kone et nyt og flot køkken.

Men ifølge Villy Skaaning fik banken i stedet ’lokket’ ham til at tage en kassekredi­t på 50.000 kroner, fordi der ellers skulle betales en masse skat. Kort tid efter krakkede banken, og folkepensi­onisten sad pludselig tilbage med en gaeld, der nu naesten er fordoblet.

– I dag sidder jeg med en gaeld på 97.000 kroner, og jeg har ikke pengene. Det går mig rigtig meget på, siger Villy Skaaning, der igennem mere end et år har vaeret alvorligt syg og stadig ikke er rask.

Personer så højt oppe på strå skal nok redde sig selv ud af det på den ene eller anden måde

Får tilsendt rykkere

Det er dog ikke de tabte aktier, som gør mest ondt på ham.

– Den halve million har jeg glemt. Jeg har min folkepensi­on, så det kan jeg godt klare. Men det er den kassekredi­t, som piner mig. Og nu får jeg tilsendt rykkere – det kan simpelt hen ikke vaere rigtigt, siger han.

 ??  ?? Det er ikke første gang, at Villy Skaaning er med i Ekstra Bladet grundet Roskilde Banks krak. Men holdningen forbliver den samme.
Det er ikke første gang, at Villy Skaaning er med i Ekstra Bladet grundet Roskilde Banks krak. Men holdningen forbliver den samme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark