Ekstra Bladet

Ingen hjaelp at hente fra venstreflø­jen

-

Lønmodtage­rne skal ikke regne med nogen hjaelp fra vennerne i Socialdemo­kratiet. Faktisk var det Thorningre­geringen med SF-skattemini­ster Thor Møger Petersen i spidsen, der med skatterefo­rmen i 2012 skar nye store skiver af dagpengene frem til 2024.

– Vi kan godt se, at fagbevaege­lsen har en pointe. Det var også derfor, at vi sagde nej til Venstres 2025-plan, som ville forlaenge beskaering­en yderligere i to år. Men vi kommer ikke til at aendre i det, vi allerede har vedtaget, siger Leif Lahn Jensen, beskaeftig­elsesordfø­rer for Socialdemo­kratiet.

Han haefter sig også ved, at at det kun er få år siden, at Folketinge­t sidst aendrede på dagpengere­glerne.

– Fagbevaege­lsen var selv med i dagpengeko­mmissionen og med til at komme med de anbefaling­er, som vi lavede dagpengere­formen i 2015 på. Her kiggede vi isaer på trygheden, hvor vi gjorde det lettere at genoptjene retten til dagpenge. Den reform skal have lov til at virke, siger Leif Lahn Jensen.

Men 3F og FOA’s indvending handler jo ikke om genoptjeni­ng. Den handler om daekningsg­raden?

– Som sagt kan jeg godt se, at de har en pointe. Daekningen er i dag så lav, at en almindelig arbejder går meget langt ned i indkomst. Det vil vi også gerne vaere med til at kigge på i fremtiden. Men det, som er vedtaget, vil vi ikke aendre på nu.

Håber på Dansk Folkeparti

Fagbevaege­lsens største håb i dag er Dansk Folkeparti.

– Vi var imod skatterefo­rmen på grund af beskaering­erne af overførsel­sindkomste­rne, og det er vi stadig imod, siger René Christense­n, finansordf­ører for DF.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark